14:28 17.08.2021

Пожежа на меткомбінаті Коломойського в Огайо: підозрюють підпал - ЗМІ

2 хв читати
Пожежа на меткомбінаті Коломойського в Огайо: підозрюють підпал - ЗМІ

Пожежа, що спалахнула минулого тижня на металургійному заводі українського олігарха Ігоря Коломойського в штаті Огайо (США), як підозрює слідство, могла бути результатом підпалу, повідомляє американський журналіст Майкл Салла, редактор відділу журналістських розслідувань видання Pittsburgh Post-Gazette, на якого посилається "Радіо Свобода".

"Ми справді вважаємо, що це був свідомий підпал", - наводить він слова представника відділу розслідувань пожеж Браяна Бонерта.

За словами журналіста, джерело, знайоме з розслідуванням, повідомило, що на момент початку пожежі в будівлі заводу було відключено електрику, пожежні гідранти були вимкнені, освітлення не було, "тому самі уявіть, що там сталося".

Як зазначає Салла, пожежа спалахнула тільки через два дні після того, як управління генерального прокурора штату Огайо порушило велику справу проти цього заводу за грубі порушення вимог щодо захисту довкілля після виявлення на його території цілих гір токсичних відходів, які потрапляли в сусідню річку.

Журналіст нагадує, що в США Коломойський перебуває під слідством у справі про відмивання грошей, а саме про викрадення мільйонів доларів з українського банку і таємного вкладення їх у металургійні заводи у всіх США. Після нього залишалися порожні зруйновані будівлі, небезпечні умови виробництва і безробітні працівники, пише Салла - автор розслідування про методи діяльності Коломойського в США, оприлюдненого в квітні.

У березні США внесли Коломойського до свого санкційного списку, обвинувативши його в "причетності до корупційних діянь". Ці санкції передбачають поки що тільки заборону на в'їзд до США самому олігарху і членам його сім'ї.

Федеральне бюро розслідувань США також веде щодо українського олігарха розслідування в зв'язку з виведенням коштів із ПриватБанку (Київ), колись найбільшого кредитора в Україні, в розмірі $5,5 млрд. Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова обвинувачують у привласненні мільярдів доларів із банку, яким вони тоді володіли, за рахунок шахрайських позик, й у використанні частини виручених коштів для купівлі активів у США, зокрема нерухомості й металургійних заводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА