14:50 17.08.2021

Правоохоронці затримали одного з активістів, які демонтували інсталяцію на майдані Незалежності

2 хв читати

Представники правоохоронних органів затримали одного з активістів, які брали участь у демонтажі незаконної інсталяції на майдані Незалежності в центрі Києва, після розпочатої сутички, ще декілька пішли з площі разом із правоохоронцями.

Увечері в понеділок і вранці у вівторок на алеї Небесної сотні, що примикає до майдану Незалежності, в безпосередній близькості до експонатів музею Революції гідності, невідомі встановили тимчасові інсталяції, які відтворювали побут часів пізнього СРСР. Водночас вони були встановлені так, що закривали фотографії загиблих учасників Революції гідності.

У вівторок на місці зібралися декілька десятків активістів, а після цього - і мер Києва Віталій Кличко, який зробив заяву, що міська влада не давала дозволу на встановлення відповідних конструкцій. Після цього активісти почали їх ламати. До них підійшов поліцейський, який почав говорити з активістами, але ті продовжували демонтаж.

Через декілька хвилин на місце прибули майже два десятки правоохоронців, активісти розпочали з ними перепалку, яка переросла в невелику сутичку і завершилася затриманням одного з активістів. Його посадили в поліцейський автобус і відвезли.

Решта активістів продовжили спілкування з правоохоронцями і потім вони разом пішли з алеї Небесної сотні.

У Telegram Кличко написав, що керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності підтвердило, що встановлення "інсталяції" було погоджено з ним.

Київська влада "не видавала жодних дозвільних документів на такі перформанси, організацією святкування Дня Незалежності, зокрема, концепцією і декораціями для святкових заходів опікується Офіс президента".

Кличко також зазначив, що розпорядженням КМДА до святкування 30-річчя незалежності України на алеї Героїв Небесної сотні передбачено лише покладання квітів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА