17:13 17.08.2021

Голова Харківської облради, якого підозрюють у хабарі, написав заяву про складення повноважень

2 хв читати
Голова Харківської облради, якого підозрюють у хабарі, написав заяву про складення повноважень

Голова Харківської облради Артур Товмасян, підозрюваний в отриманні неправомірної вигоди, написав заяву про дострокове складення повноважень і підписав розпорядження про позачергову сесію.

"Прийняв відповідальне та виважене рішення - написав заяву про складення повноважень голови Харківської обласної ради. Підписав розпорядження про скликання позачергової сесії 19 серпня. Вдячний колегам-депутатам за роботу, прошу всіх підтримати мою позицію", - написав Товмасян на своїй сторінці у Facebook.

Водночас він зазначив, що, як і раніше, не визнає себе винним і має намір довести це в суді.

"Не прикриваюся жодними посадами та політичною приналежністю. Захищатиму своє ім'я в суді. Переконаний, що справедливість візьме гору", - написав Товмасян.

Він розмістив фото своєї заяви та розпорядження про скликання позачергової сесії облради. Крім питання про дострокове припинення повноважень Товмасяна як голови облради на сесії планується обрати нового керівника органу місцевого самоврядування і визначити йому умови оплати.

Як повідомлялося, 22 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника голови Харківської облради Андрія Малиша та його спільника-адвоката під час одержання 350 тис. грн - останньої частини з хабара в 1 млн 50 тис. грн. За цю суму фігуранти обіцяли залишити на посаді директора комунального підприємства. Тоді ж низка місцевих Telegram-каналів повідомила, що затримано і голову облради Товмасяна.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови облради та його спільнику у вигляді тримання під вартою, встановивши застави в сумі 4,75 млн. грн і 713,7 тис. грн відповідно.

26 липня Товмасян спростував інформацію про своє затримання, проте підтвердив, що детективи НАБУ здійснювали обшуки і в приміщеннях облради, і у нього вдома.

4 серпня детективи НАБУ оголосили Товмасяну про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

На позачерговому засіданні фракції "Слуга народу" в Харківській облраді було ухвалено рішення виключити з лав Товмасяна та ініціювати проведення позачергової сесії.

5 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Товмасяну запобіжний захід у вигляді застави в сумі 2 млн 996 тис.400 грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА