19:55 17.08.2021

Меркель закликала засвоїти уроки з подій в Афганістані

3 хв читати
Меркель закликала засвоїти уроки з подій в Афганістані

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала союзників продумати, які уроки слід засвоїти з подій в Афганістані.

"Досі в Афганістані докладали зусиль з пошуку стійкої системи на політичному рівні - щоб було більше свобод і можливостей для розвитку. На жаль, ми повинні визнати, що цілі не були досягнуті, і тепер ми повинні подумати про те, які уроки ми можемо засвоїти в майбутньому", - сказала Меркель у вівторок на прес-конференції з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас (Kaja Kallas).

Вона зазначила, що в Європі існує загальна занепокоєність у зв'язку з тим, що відбувається в Афганістані і ситуацією з правами людини в цій країні.

"В Європі існує загальна заклопотаність з приводу прав людини. Захист прав жінок і молодих дівчат наразі є складним завданням. Ми хочемо обговорити з сусідніми країнами, як надати там термінову допомогу", - сказала канцлер.

Меркель зазначила, що Німеччина "хоче допомогти багатьом людям, які допомогли нам". "Те ж саме і з Естонією, але меншою мірою", - додала вона.

За словами Каллас, Євросоюз повинен співпрацювати з сусідами Афганістану, які близькі в культурному відношенні і географічно близькі. "Цим країнам повинна бути надана підтримка, щоб вони могли допомогти афганським біженцям", - сказала прем'єр-міністр Естонії.

Торкаючись відносин з Білоруссю, Каллас висловила думку, що те, що відбувається на білорусько-литовському кордоні "не криза біженців, а гібридна атака на Європейський Союз, людей використовують як зброю проти Європейського Союзу".

Вона зазначила, що "санкції, введені стосовно Білорусі, працюють", і закликала європейські країни і США дотримуватися режиму санкцій і не скасовувати його.

Каллас додала, що ходять чутки, що Білорусь хоче відкрити авіаційні маршрути з Пакистану, "це може означати новий тиск біженців на Європейський Союз".

Вона вважає, що тому необхідно почати переговори з країнами, з яких біженці прямують до Європи.

Меркель також вважає, що ситуація в Литві тисне на весь Балтійський регіон: "Ми виявляємо солідарність із Литвою і хочемо допомогти, чим можемо". Вона погодилася, що "це атака на весь Євросоюз".

Як повідомила прес-служба уряду Естонії, сторони на зустрічі, що відбулася у вівторок, обговорили також взаємини з Росією.

"Політика використання сили авторитарною Росією вимагає від союзників на східному крилі НАТО спільної оборонної політики. Німеччини належить зіграти в цьому важливу роль", вважає Каллас. Вона нагадала, що Німеччина частіше за інших союзників бере участь у захисті повітряного простору Балтії, а Сили оборони Німеччини допомагають у Литві підтримувати безпеку регіону.

Торкаючись проекту "Північний потік - 2" канцлер Німеччини і прем'єр-міністр зазначили, що розділяють думку, що Росію "слід стримувати, щоб вона не використовувала енергію як зброю", повідомляє прес-служба уряду Естонії.

Прем'єр-міністр Естонії Каллас під час візиту в Німеччину також зустрінеться з німецькими підприємцями, щоб обговорити відновлення економіки країн від викликаної коронавірусом кризи і закликати до пошуку можливостей для співпраці та інвестицій в Естонію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА