20:15 17.08.2021

В уряді Молдови обговорили майбутній візит прем'єр-міністра України до Кишинева

2 хв читати
В уряді Молдови обговорили майбутній візит прем'єр-міністра України до Кишинева

В уряді Молдови обговорили у вівторок майбутній візит прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до Кишинева 27-28 серпня з нагоди 30-річчя проголошення незалежності Республіки Молдова.

"Порядок денний і перспективи діалогу між Молдовою і Україною обговорювалися в уряді. Ці питання стали головною темою зустрічі прем'єр-міністра Наталії Гаврилиці та посла України в Молдові Марка Шевченка", - повідомила "Інтерфаксу" прес-служба уряду Молдови.

"Офіційні особи обговорили питання про пріоритети двостороннього порядку денного двох держав, зокрема про відновлення роботи галузевих робочих груп за різними напрямами двосторонньої взаємодії. Обговорювався також візит до Кишинева 27-28 серпня прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, який візьме участь у заходах з нагоди 30-річчя проголошення незалежності Республіки Молдова", - наголошується в повідомленні.

Домовленості про те, що прем'єр-міністр України відвідає Молдову з візитом наприкінці серпня, було досягнуто під час його телефонної розмови з новим прем'єр-міністром Молдови вже наступного дня після того, як Наталію Гаврилицю було призначено главою уряду.

"Денис Шмигаль підтвердив готовність відвідати Кишинів на запрошення президента Молдови Майї Санду з нагоди 30-річчя проголошення незалежності Республіки Молдова, яке відзначається 27 серпня. 28 серпня відбудеться двостороння зустріч Наталії Гаврилиці та Дениса Шмигаля", - зазначалося в повідомленні.

Водночас у вівторок дипломатичні джерела повідомили кореспонденту "Інтерфаксу", що на урочистості з нагоди 30-річчя незалежності Молдови може приїхати президент України Володимир Зеленський. Ці питання наразі уточнюються через дипломатичні канали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА