20:34 17.08.2021

Гройсман: Приклад Афганістану доводить, що ніхто не прийде і не побудує за нас нашу країну

2 хв читати
Гройсман: Приклад Афганістану доводить, що ніхто не прийде і не побудує за нас нашу країну

Ситуація, яка склалася в Афганістані, доводить українцям, що сильну державу з міцною економікою та розвинутими інституціями мають будувати самі громадяни, не очікуючи допомоги ззовні, вважає колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Афганістан мав 20 років, щоб побудувати розвинену державу - з інституціями, сильною економікою. Але нічого не зробили. Афганці не могли не усвідомлювати, що так (за допомогою США) буде не завжди. Й ми самі маємо будувати власне майбутнє. Ніхто не прийде до нас, щоб зробити розвиненими та цивілізованими. Хто прийшов, то це Росія, щоб нас руйнувати та вбивати ... Так, у нас стратегічне партнерство з НАТО, ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС. Але це не просто декларації, це робота, яку мають виконувати професійні чиновники. Саме тому нам потрібна сильна влада, сильні інститути, сильне місцеве самоврядування", - заявив Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він зазначив, що нинішня влада не справляється з викликами сучасності й не має стратегії розвитку.

"Влада не має жодного поняття, що буде далі. Тим часом сильна Україна - в інтересах і кожного українця, і наших міжнародних партнерів, місія яких - захищати близькі нам цінності", - впевнений Гройсман.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул - останнє велике місто країни, що залишалося під контролем влади Афганістану. Ближче до вечора того самого дня бойовики ввійшли до афганської столиці та взяли її під контроль. Президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну й після нетривалого перебування в Душанбе вилетів в Оман.

Після заняття президентської резиденції в "Талібані" заявили, що звільнили Афганістан і вважають свою війну завершеною. Тим часом США та інші західні країни здійснюють евакуацію співгромадян з Афганістану.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА