07:49 18.08.2021

Харківському зоопарку рекомендують тимчасово обмежити кількість відвідувачів

2 хв читати
Харківському зоопарку рекомендують тимчасово обмежити кількість відвідувачів

Українська асоціація зоопарків і акваріумів (УАЗа) рекомендує Харківському зоопарку, який відкриється після п'ятирічної реконструкції 23 серпня, тимчасово обмежити кількість відвідувачів і маршрути їх пересування.

"Протягом п'яти років проводилась реконструкція Харківського зоологічного парку. За цей період тварини перебували на території зоопарку в режимі відсутності відвідувачів. Даний термін є істотним для багатьох тварин, особливо птахів і ссавців. За п'ятирічний термін тварини відвикли від присутності такого фактору, як відвідувачі і їх масові скупчення на експозиційних ділянках", - йдеться в листі президента УАЗ Володимира Топчія директору Харківського зоопарку Олексію Григор'єву.

У документі наголошується, що за час реконструкції були створені нові для тварин зоопарку елементи експозиції: великі простори і авіарії, відкриті зверху вольєри, нові пристрої периметрів стримування тварин (сухі рови, канави з водою, штучні камені, електрозагорожі). Крім того, деякі експозиції передбачають спільне утримання кількох видів тварин в одному вольєрі, що вимагає часу для їх знайомства один із одним.

У зв'язку з цим, УАЗ рекомендує сформувати план роботи зоопарку на адаптаційний період для тварин; організувати пропуск на територію зоопарку певної кількості відвідувачів з можливістю слідувати за заздалегідь спланованим маршрутом, а також організувати контроль за станом тварин з можливістю регулювання факторів шуму і роздратування з боку відвідувачів. Крім того, в асоціації рекомендують знайомити тварин з новими вольєрами і новими стримуючими периметрами у період відсутності відвідувачів, і тільки після того, як тварини добре вивчать свої вольєри, допускати відвідувачів невеликими організованими групами.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА