14:16 18.08.2021

Одеська ОДА ініціює перенесення початку навчального року на 20 вересня, щоб заробити на "оксамитовому сезоні"

2 хв читати
Одеська ОДА ініціює перенесення початку навчального року на 20 вересня, щоб заробити на "оксамитовому сезоні"

Одеська обласна державна адміністрація на чолі з керівником Сергієм Гриневецьким виступила з ініціативою перенесення початку навчального року в закладах загальної середньої освіти та вищих навчальних закладах із 1 на 20 вересня.

Як повідомляється на сайті обладміністрації в середу, цю ініціативу підтримали окремі парламентарії від Одеської області, а також керівництво Миколаївської та Херсонської обласних держадміністрацій.

На робочому засіданні обласної науково-експертної ради при обламіністрації виступили директор департаменту економічної політики та стратегічного планування обладміністрації Дмитро Радулов і вчений секретар Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України Ніна Хумарова, які наголосили на важливості можливого економічного ефекту від продовження туристичного сезону для соціально-економічного розвитку Одеської області.

"Історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався з середини травня. Проте декілька останніх років спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень та червень супроводжуються частими опадами, вітрами та відсутністю тепла, а вересень туристи відгукуються як про "оксамитовий сезон", тобто найкращий час для приїзду в приморські регіони Одещини, Миколаївщини та Херсонщини. Отже, цього року відкриття курортного сезону не супроводжується туристичним бумом, при цьому продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів "оксамитового сезону" вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців", - сказав Радулов.

За попередніми розрахунками зазначеного Інституту проблем ринку, у вересні приморські регіони можуть додатково отримати майже 600 млн грн до місцевих бюджетів у сфері індустрії гостинності та економіки вражень, з яких 50% припадає на Одеську область.

В обладміністрації зазначають, що практика змінного розкладу початку навчального року залежно від регіону і кліматичних умов є поширеною за кордоном, зокрема в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА