15:22 18.08.2021

Більшість українців вважають, що виборам в ОРДЛО має передувати демілітаризація регіону - соцопитування

2 хв читати
Більшість українців вважають, що виборам в ОРДЛО має передувати демілітаризація регіону - соцопитування

Більшість українців (60%) вважають, що в непідконтрольних уряду окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) спочатку має відбутися виведення російських військових, обеззброєння бойовиків і встановлення українського контролю над своїм кордоном із РФ, а потім тільки проводитися вибори, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 29 липня до 4 серпня.

Лише 13% дотримуються думки, що спочатку на цих територіях мають відбутися вибори, а вже після цього ˗ виведення російських військових, обеззброєння бойовиків і встановлення контролю України над кордоном.

Точки зору, що демілітаризація і відновлення українського контролю над кордоном має передувати виборам в ОРДЛО, дотримується абсолютна більшість респондентів у західному (83%), центральному (64%) і південному (56%) регіонах України і переважна більшість у східному (35% за 26% тих, хто дотримується протилежної точки зору).

Такої самої думки дотримується абсолютна більшість україномовних респондентів (69% проти 11%) і переважна більшість російськомовних (45% проти 16%).

За демілітаризацію та відновлення українського контролю над ОРДЛО перед виборами виступає абсолютна більшість виборців партії "Європейська солідарність" (80,5%), ВО "Батьківщина" (71,5%), партії "Слуга народу" (62%). Серед електорату партії "Опозиційна платформа - За життя" 32% виступають за те, щоб спочатку проводити вибори, а вже потім виводити з цих територій російських військових, обеззброювати бойовиків і встановлювати контроль України над кордоном, а протилежну точку зору підтримують лише 21% виборців цієї партії, хоча більше серед них тих, хто не визначився з цього питання (41%).

Дослідження проводили методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання 2 019 респондентів віком від 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах України за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА