15:45 18.08.2021

В Україні відсутність щеплення проти COVID-19 не є підставою для відмови в прийомі дитини на навчання - МОЗ

2 хв читати
В Україні відсутність щеплення проти COVID-19 не є підставою для відмови в прийомі дитини на навчання - МОЗ

Відсутність щеплення проти COVID-19 не є підставою для відмови в прийомі дитини на навчання, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві охорони здоров'я.

"Наразі вакцинація дітей проти COVID-19 передбачена тільки в окремих випадках", - зазначили у відомстві.

У МОЗ нагадали, що наказом від 17 липня затверджено рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики про можливість вакцинації дітей старше 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Зокрема, з огляду на наявні наукові дослідження, рекомендації ВООЗ і відповідні зміни в інструкції вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, цю вакцину дозволено використовувати в Україні для дітей старше 12 років у разі, якщо дитина має високі ризики тяжкого перебігу та розвитку ускладнень після COVID-19 через супутні хвороби, для об'єднання сім'ї дитина виїжджає до країни, де для перетину кордону потрібен сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19, або міжнародне свідоцтво про вакцинацію, або вона виїжджає на навчання до країни, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19, або міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Крім того, вакцинація дітей від 12 років допускається, якщо дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19, а також якщо дитина приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer і має відповідні підтверджувальні документи.

Для отримання вакцини батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років звертаються до педіатра або сімейного лікаря дитини.

У процесі вакцинації дітям старше 12 років вводять дві дози по 0,3 мл вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech з інтервалом у 21-28 днів. Водночас у МОЗ наголошують на необхідності дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцини проти COVID-19 і вакцини проти інших хвороб, за винятком екстреної вакцинації.

Вакцинація дітей з онкопатологією, які перехворіли на COVID-19, має відбуватися незалежно від терміну, що минув після перенесеного COVID-19.

Пріоритет у вакцинації проти COVID-19 будь-якою доступною вакциною мають особи, які постійно проживають разом із маломобільною дитиною або доглядають за нею.

У разі наявності живої черги в пункті або в центрі вакцинації таким дітям надається пріоритет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА