17:28 18.08.2021

На Одещині викрили чиновника, який вимагав "відкати" з премій військових із зони ООС

1 хв читати
На Одещині викрили чиновника, який вимагав "відкати" з премій військових із зони ООС

Служба безпеки України в Одеській області викрила чиновника, який організував схему незаконного збагачення, повідомляє прес-центр СБУ.

"Майже рік зловмисник збирав "данину" з підлеглих. Він "торгував" надбавками для військовослужбовців, яких відправили на службу в зону ООС. За можливість отримати максимальну надбавку потрібно було заплатити половину з одержаної суми", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що в підпорядкуванні зловмисника перебували майже 500 осіб. 95% із них постійно їздять на ротацію в зону ООС, завдяки чому, за попередніми даними, схема приносила йому щонайменше 70 тис. грн "доходу" щомісяця.

"За даними слідства, зловмисник залучив до схеми чотирьох спільників, які збирали кошти безпосередньо після отримання військовослужбовцями грошового забезпечення.

Одного з офіцерів-посередників правоохоронці затримали під час отримання чергової "данини" від військовослужбовця", - наголошують у спецслужбі.

Там уточнюють, що в межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішують питання щодо повідомлення зловмисникові про підозру. Незабаром суд обере для нього запобіжний захід.

"Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних до протиправної діяльності осіб", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА