20:16 18.08.2021

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни через обстріл Золотого на Луганщині

2 хв читати
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни через обстріл Золотого на Луганщині

Правоохоронці Луганської області розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни російськими найманцями, які напередодні відкрили мінометний вогонь по житлових вулицях населеного пункту Золоте-4 (Луганська обл.), повідомляє прес-служба Луганської облпрокуратури в середу.

"За матеріалами слідства, 17 серпня 2021 року близько 20:00 незаконні збройні формування окупаційної адміністрації РФ здійснили мінометний обстріл житлових вулиць Золотого-4 Сєверодонецького району Луганщини. Унаслідок відкриття вогню по цивільному населенню постраждала 48-річна місцева жителька. Її госпіталізували до лікарні з мінно-вибуховою травмою, множинними уламковими пораненнями лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, лівої стопи", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що такі дії російських найманців становлять пряму загрозу життю й здоров'ю мирного населення та суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції про захист жертв війни від 1949 року та ст. 25 Гаазької конвенції 1907 року, що вказує на порушення законів та звичаїв війни з боку найманців, контрольованих Російською Федерацією.

"Під час огляду місця події слідчо-оперативна група задокументувала факти обстрілу, виявлено та вилучено частини боєприпасу, випущеного з міномета калібру 82-мм, які буде направлено для проведення відповідних експертиз та долучено до матеріалів кримінального провадження. Наразі тривають першочергові слідчі дії. Встановлюють усі обставини вчиненого злочину", - наголошують у прокуратурі.

Як повідомлялося, в Луганській області в районі лінії розмежування за добу 17 серпня було обстріляно п'ять населених пунктів. Унаслідок обстрілу поранення дістала жінка, жителька Золотого-4.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА