22:00 18.08.2021

Гані заявив, що покинув Афганістан не по своїй волі і не увозив із собою гроші

2 хв читати
Гані заявив, що покинув Афганістан не по своїй волі і не увозив із собою гроші

Втеклий президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що він покинув країну лише тому, що цього зажадали в його службі безпеки і відкинув обвинувачення в тому, що він взяв із собою великі суми грошей, передають у середу західні ЗМІ.

"Гані заявив, що йому довелося виїхати, оскільки його змусила його служба безпеки, і що він залишив на батьківщині свої активи і конфіденційні документи", - наводять ЗМІ слова з його відеозвернення до афганського народу.

Гані наголосив, що обвинувачення в тому, що він втік із "мільйонами доларів готівкою", помилкові.

Він підтвердив, що перебуває в ОАЕ, і заявив, що проводить консультації про повернення в Афганістан.

"Я веду консультації з іншими доти, поки зможу повернутися на батьківщину, щоб продовжити свою роботу із забезпечення справедливості для афганців", - додав Гані.

Гані розповів, що події за останні дні наступу бойовиків розвивалися "поспішно", і сказав, що працював над забезпеченням мирного передання влади.

"Перед тим, як покинути країну, я працював із талібами, щоб знайти делегацію для переговорів зі створення умов для мирного передання влади і гарантування безпеки Кабула", - сказав Гані.

Він висловив надію на досягнення миру і стабільності в країні.

"Я сподіваюся, що в найближчі дні і ночі ми подолаємо це, і в Афганістані настане мир і стабільність", - додав він.

Афганський президент покинув на літаку Афганістан 15 серпня, коли рух "Талібан" вже контролював майже всю країну і готувався взяти під контроль і Кабул. Про свою відставку він не повідомляв. Протягом декількох днів надходили різні непідтверджені дані про те, куди саме він відправився.

У середу стало відомо, що він перебуває в ОАЕ.

Агентство Associated Press передавало, що президент покинув країну лише з вузьким колом довірених осіб, не попередивши про це інших політичних лідерів країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА