11:08 19.08.2021

Харківська облрада проголосувала за відставку свого голови, підозрюваного в корупції

2 хв читати
Харківська облрада проголосувала за відставку свого голови, підозрюваного в корупції

Харківська обласна рада на позачерговій сесії в четвер проголосувала за звільнення її голови Артура Товмасяна через дострокове припинення повноважень.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на підтримку такого рішення проголосували 88 депутатів, проти - п'ятеро, утримався один депутат, не голосували двоє.

За пропозицією першого заступника голови обласної ради Альберта Кононенка, голосування відбувалося в режимі таємного електронного голосування.

Перед голосуванням Товмасян заявив про те, що не братиме в ньому участі через конфлікт інтересів.

Як повідомлялося, 17 серпня Товмасян, підозрюваний в отриманні неправомірної вигоди (ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України), написав заяву про складання повноважень голови Харківської обласної ради. Водночас він зазначив, що, як і раніше, не визнає себе винним і має намір довести це в суді.

Раніше, 22 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника голови Харківської облради Андрія Малиша та його спільника-адвоката під час одержання 350 тис. грн - останньої частини з хабара в 1 млн 50 тис. грн. За цю суму фігуранти обіцяли залишити на посаді директора комунального підприємства. Тоді ж низка місцевих Telegram-каналів повідомила, що затримано і голову облради Товмасяна.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови облради та його спільнику у вигляді тримання під вартою, встановивши застави в сумі 4,75 млн. грн і 713,7 тис. грн відповідно.

26 липня Товмасян спростував інформацію про своє затримання, проте підтвердив, що детективи НАБУ здійснювали обшуки і в приміщеннях облради, і у нього вдома.

4 серпня детективи НАБУ оголосили Товмасяну про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

На позачерговому засіданні фракції "Слуга народу" в Харківській облраді було ухвалено рішення виключити з лав Товмасяна та ініціювати проведення позачергової сесії.

5 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Товмасяну запобіжний захід у вигляді застави в сумі 2 млн 996 тис. 400 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА