07:29 20.08.2021

Ревакцинація від COVID-19 проводиться в пунктах щеплень на базі медичних закладів

2 хв читати
Ревакцинація від COVID-19 проводиться в пунктах щеплень на базі медичних закладів

Ревакцинація від COVID-19 усіма вакцинами, сертифікованими в Україні, проводиться в пунктах щеплень на базі лікувальних установ столиці, повідомила прес-служба Київміськадміністрації.

Він зазначив, що на сьогодні в столиці зроблено 1 168 350 щеплень. Першу дозу отримали 728 777 городян, а дві дози - 439 573, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні столиця повністю забезпечена вакцинами від COVID-19. Їх достатньо для проведення як первинної вакцинації, так і для ревакцинації. Для того, щоб отримати повторну дозу вакцини, не чекайте дзвінка і особистого запрошення. Через певний термін запишіться до свого сімейного лікаря або в будь-яку зручну медустанову, де проводиться вакцинація", - закликав Поворозник.

Він також пояснив коли потрібно ревакцинуватися. Згідно з інструкцією використання вакцини, терміни ревакцинації такі: Pfizer-BioNTech - 21-28 днів, CoronaVac/Sinovac Biotech - 14-28 днів, Spikevax Moderna - 28 днів, AstraZeneca - 4-12 тижнів.

"Якщо термін ревакцинації вже близько, а вас так і не запросили на процедуру - не зволікайте. Це саме той момент, коли ваша ініціатива вітається. Запишіться на друге щеплення самостійно", - наголосив Поворозник.

Раніше повідомлялося, що в столиці вакцинуватися можна в 22 центрах масової вакцинації: в Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, а також у 21 мінівакцинальному центрі в кожному районі, які працюють у вихідні. Крім того, вакцинуватися можна в кабінетах щеплень у медустановах охорони здоров'я первинної ланки. Також, з 19 до 24 серпня в столиці будуть працювати мобільні пункти вакцинації від COVID-19.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА