08:01 20.08.2021

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Нігерії, Кореї та Вірменії

1 хв читати
Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Нігерії, Кореї та Вірменії

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея і Республіки Вірменія, повідомила прес-служба глави держави в четвер.

Зокрема, Зеленський привітав посла Ірландії Тересу Ґілі з початком місії і зазначив, що до Дня незалежності України Ірландія відкрила своє перше посольство в Києві.

Зазначається, що під час розмови з послом Нігерії Шіною Фатай Алеге, президент наголосив на важливості активізації політичного діалогу та необхідності розширення взаємовигідного торговельно-економічного співробітництва з цією африканською країною. Зеленський окремо відзначив активну співпрацю між державами в галузі освіти і внесок України в професійну підготовку нігерійських фахівців.

Як повідомляється, в розмові з новим послом Південної Кореї Кім Хьонг Те глава держави наголосив на важливості включення України до переліку пріоритетних країн з високим потенціалом для економічного і дипломатичного співробітництва з Республікою Корея.

"Це рішення, а також включення нашої держави до програми Офіційної допомоги розвитку на 2021-2025 роки сприятиме реалізації потужного потенціалу двосторонніх відносин", - переконаний президент України.

Також було обговорено шляхи подальшої активізації політичного діалогу, посилення економічної складової двосторонніх відносин, питання відкриття важливих інвестиційних проектів, зокрема в галузі інфраструктури.

Спілкуючись з новим послом Вірменії Володимиром Карапетяном, Зеленський зазначив налаштованість на розвиток двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній сфері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА