11:12 20.08.2021

СБУ заблокувала канал постачання контрабандної їжі та медикаментів до "ДНР"

2 хв читати
СБУ заблокувала канал постачання контрабандної їжі та медикаментів до "ДНР"

Служба безпеки України в Дніпропетровській області заблокувала схему незаконного постачання продукції на територію "ДНР".

Як повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю, схема проіснувала майже два роки, а щомісячний оборот товарів сягав близько $1 млн.

"Організували протиправний механізм дві жительки Донецька. Схема існувала під виглядом експорту продуктів харчування українського виробництва і медикаментів відомих іноземних брендів до однієї з країн Південного Кавказу транзитом через Росію. Утім, після перетину російського кордону маршрут відправлень різко змінювали й незаконно переправляли їх на тимчасово окуповану територію Донецької області", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що податки та збори від продажу товарів йшли на утримання бандформувань та окупаційних адміністрацій.

За даними слідства, товари відвантажували на адреси підставних фірм. А щоб "прикрити" оборудку документально, організатори залучили як "партнера" підконтрольну юридичну особу з реального сектору економіки України.

"Таким чином створювалася видимість законної зовнішньоекономічної діяльності", - наголошують у спецслужбі.

Там уточнюють, що співорганізатора злочинної схеми піймали, коли вона прибула з Донецька для ведення переговорів із "партнерами" щодо подальших незаконних поставок продукції до "ДНР".

Під час проведених обшуків в офісних приміщеннях у Маріуполі та за місцем тимчасового проживання зловмисниці в Києві вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності, бухгалтерську документацію фінансово-господарської діяльності підприємств, залучених до незаконної схеми.

"Наразі зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА