12:39 20.08.2021

Прапор Незалежності України вперше виставлено на огляд громадськості

2 хв читати
Прапор Незалежності України вперше виставлено на огляд громадськості

Прапор України, внесений до зали засідань парламенту 30 років тому під час прийняття Акта незалежності України, вперше виставлено на площі Конституції перед Верховною Радою.

"Уперше за 30 років Прапор Незалежності виставляється перед Верховною Радою України на площі Конституції, де кожен охочий може до нього підійти, сфотографуватися... це неправильно, коли він залишається лише в стінах Верховної Ради", - сказав спікер українського парламенту Дмитро Разумков на урочистому відкритті стенду з Прапором Незалежності України в п'ятницю в Києві.

Разумков зазначив, що Державний прапор України наразі не розвівається над тимчасово окупованими Російською Федерацією територіями Луганської та Донецької областей, а також над Кримським півостровом.

"... поки що він не повернувся в українські Донецьк і Луганськ, його поки що немає над Севастополем і Сімферополем, але це все поки що...", - зазначив голова парламенту.

Як повідомляє сайт парламенту, 24 серпня 1991 група народних депутатів, серед яких був засновник Народного руху України В'ячеслав Чорновіл, внесла синьо-жовтий прапор розміром 4 х 8 метрів - Прапор Незалежності України - до зали пленарних засідань.

З нагоди 10-ї річниці незалежності України Прапор Незалежності було розміщено як реліквію у вітрині на другому поверсі будівлі Верховної Ради.

23 серпня 2017 року його перенесли на постійне зберігання до почесного порталу Прапора Незалежності України в адміністративній будівлі Верховної Ради.

Традиційно під час урочистих засідань з нагоди державних свят Прапор Незалежності України вносять до зали пленарних засідань Верховної Ради народні депутати, які були безпосередніми учасниками прийняття Акта проголошення незалежності України.

Цього року цю почесну місію виконають переможці конкурсу дитячих відеоробіт "Незалежність моєї країни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА