12:45 20.08.2021

Майже 45% українців вважають неможливим повернення території Криму до складу України в майбутньому - опитування

2 хв читати
Майже 45% українців вважають неможливим повернення території Криму до складу України в майбутньому - опитування

Повернення Криму до складу України в майбутньому вважають неможливим 44,45 опитаних українців, свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

При цьому на запитання, чи можливим є, на думку респондентів, повернення території Криму до складу України, 9,3% відповіли, що можливе і вже в найближчій перспективі, 34% - скоріше за можливе, але лише в довгостроковій перспективі, 27,3% - скоріше вже неможливе, 17,1% - ні, абсолютно неможливе, Крим втрачений Україною назавжди.

Серед респондентів, які вірять, що Крим може повернутися до складу України, 41,7% вважають найефективнішим способом досягнення цього дипломатичні зусилля для посилення міжнародних санкцій проти Росії, 46% - проведення реформ і підвищення загального рівня добробуту в Україні, що приваблюватиме жителів Криму. Найменше українці вірять в успіх переговорів із Російською Федерацією (12%) і цілковитої ізоляції окупованого Криму з припиненням будь-яких контактів (13%).

Респонденти, які вважають повернення Криму неможливим, головною причиною називають військову присутність Російської Федерації в Криму (52% опитаних). Серед інших значущих чинників українці називають негативне ставлення до України з боку жителів півострова (39% опитаних) і тривалість окупації Криму Російською Федерацією (35%). Ще 29,3% називають головною причиною незацікавленість української влади в поверненні півострова, 28,7% - слабку міжнародну підтримку зусиль України щодо повернення окупованої території.

Польовий етап дослідження тривав з 29 липня до 4 серпня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Загалом у рамках дослідження було проведено 2019 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА