14:41 20.08.2021

Київрада на найближчій сесії визначить перелік об'єктів культурної спадщини XIX-ХХ ст., яким може загрожувати знищення, - Кличко

2 хв читати
Київрада на найближчій сесії визначить перелік об'єктів культурної спадщини XIX-ХХ ст., яким може загрожувати знищення, - Кличко

Київська міська рада на найближчій сесії розгляне проект рішення про визначення переліку об'єктів культурної спадщини XIX-ХХ ст., яким може загрожувати знищення або пошкодження, і впровадить мораторій на їх реконструкцію і капітальний ремонт.

"На найближчу сесію Київради винесемо проект рішення, який уже підготували, про внесення переліку об’єктів ХІХ-ХХ ст. до об’єктів культурної спадщини, яким може загрожувати знищення або пошкодження. Доручення про визначення відповідного переліку я надавав раніше. А також запровадимо тимчасову заборону (мораторій) на реконструкцію та/або капітальний ремонт зі зміною об’ємно-просторових параметрів таких будівель до повного дослідження та визначення історичної та культурної цінності цих об’єктів згідно з законом України "Про охорону культурної спадщини". Виконання робіт на таких об’єктах має відбуватися тільки після громадського обговорення у порядку, який визначить Київрада", - цитує Віталія Кличка прес-служба мера.

Щодо садиби Барбана Кличко зазначив, що нещодавно у відповідь на звернення місцевих жителів, які виступали проти забудови, міська влада скликала комісію з цього питання, але представники забудовника проігнорували засідання.

"Також дивує бездіяльність поліції в цій ситуації, яка не припинила незаконне знесення", - наголосив мер.

Згідно з повідомленням, лише за останні три роки та перше півріччя 2021 року столична влада направила 35 подань про занесення 1542 пам’яток та щойно виявлених об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Протягом квітня 2021 року до департаменту надійшли накази від Мінкультури за 2018-2021 роки про занесення лише 73 об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, тобто ще 1469 об’єктів досі не включені до Держреєстру.

Раніше у п'ятницю, близько 5:00 ранку, будівельна техніка знищила будівлю кінця XIX століття на вулиці Обсерваторній у Києві, відому як садиба Барбана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА