21:17 20.08.2021

США вирішили впровадити санкції проти РФ, пов'язані з ядерною сферою і вогнепальною зброєю

2 хв читати
США вирішили впровадити санкції проти РФ, пов'язані з ядерною сферою і вогнепальною зброєю

Сполучені Штати у вересні впровадять чергові санкції проти Росії у зв'язку з інцидентом з опозиціонером Олексієм Навальним, йдеться в заяві, поширеній в п'ятницю Держдепартаментом.

Зокрема, санкції впроваджуються відповідно до Закону США "Про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону їх військового застосування" 1991 року.

Додаткові санкції включатимуть "обмеження на імпорт певних типів російської вогнепальної зброї" і боєприпасів. Також вони торкнуться експорту певної "ядерної та ракетної продукції і технологій" відповідно до Закону "Про реформу експортного контролю" 2018 року, який обмежує експорт товарів подвійного призначення за межі США.

Санкції набудуть чинності після публікації 7 вересня 2021 року в Федеральному реєстрі США і діятимуть як мінімум 12 місяців. Санкції можуть бути скасовані тільки після закінчення цього періоду, якщо Росія виконає низку умов, прописаних у Законі. Зокрема, вона повинна "надати гарантії, що не застосовуватиме хімзброю в порушення міжнародного права, що не готується до застосування хімзброї в майбутньому, і що готова дозволити міжнародним інспекторам перевірити гарантії, а також, що відшкодує збитки Навальному".

Раніше в п'ятницю Вашингтон також впровадив санкції проти дев'яти осіб, яких пов'язує з інцидентом, і проти двох наукових структур Міноборони Росії.

Рік тому, 20 серпня 2020 року, російському опозиціонеру Навальному стало погано під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в комі в реанімацію омської лікарні. З 22 серпня за рішенням родини Навальний проходив лікування в клініці Charite в Берліні, а потім процес реабілітації у Німеччині. Навальний у січні 2021 року повернувся до Росії після лікування в Німеччині і відразу був заарештований. Наразі він перебуває у виправній колонії N2 під містом Покров Володимирської області, де відбуває покарання у так званій справі "Ів Роше".

2 березня цього року Євросоюз і США впровадили санкції стосовно РФ через інцидент з Навальним.

У МЗС РФ вважають, що інцидент з Навальним рік тому з посадкою в Омську літака, на якому він летів до Москви, і наступною госпіталізацією опозиціонера - це спланована провокація, спрямована на дискредитацію Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА