19:08 21.08.2021

Разумков сподівається, що візит Вселенського патріарха активізує процес об'єднання українського суспільства

2 хв читати
Разумков сподівається, що візит Вселенського патріарха активізує процес об'єднання українського суспільства

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що візит Вселенського патріарха Варфоломія активізує процес об'єднання українського суспільства.

"Ми продовжуємо боротися за повернення тимчасово окупованих територій нашої держави. І релігія є одним із тих базисів, навколо якого можна об'єднувати людей. Ми  завжди сповідували політику об'єднання, знаходження спільних точок дотику і не сприймаємо політику розколу. Сподіваюся, Ваш візит активізує цей процес", - сказав Разумков на зустрічі з Вселенським патріархом Варфоломієм у Києві.

Разумков наголосив, що Верховна Рада завжди працювала на об'єднання українського суспільства, на пошук компромісу та миру.

Як повідомляє сайт парламенту, спікер подякував Варфоломію за принципову позицію щодо територіальної цілісності України і зазначив, що підтримка релігійних лідерів у цьому питанні неоціненна.

Глава українського парламенту висловив сподівання на підтримку Вселенського патріарха в питаннях захисту прав людей на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

Разумков також зазначив, що церкви і релігійні організації відіграють значну роль у підтримці як людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, так і тих, хто несе службу на фронті. Голова Верховної Ради додав, що український парламент ухвалив у першому читанні проект закону "Про Службу військового капеланства" (№4626).

Під час зустрічі сторони торкнулися також питання захисту довкілля.

"Сподіваюся на Вашу підтримку у питанні охорони довкілля. Сьогодні українська влада починає приділяти більше уваги екології. На жаль, протягом багатьох років незалежності цьому питанню не приділялося належної уваги", - зазначив Разумков.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА