07:34 22.08.2021

Освітній процес у Президентському університеті почнеться 1 жовтня 2023 року

2 хв читати
Освітній процес у Президентському університеті почнеться 1 жовтня 2023 року

Президентський університет розпочне освітній процес з 1 жовтня 2023 року. До цієї дати розплановано комплекс будівельних та організаційно-підготовчих робіт, повідомили в Міністерстві освіти і науки.

"20 серпня 2021 Урядом затверджено план заходів щодо реалізації концепції реалізації проекту "Президентський університет". Відповідно до плану 1 жовтня 2023 в університеті має розпочатись освітній процес", - йдеться в повідомленні.

Також передбачено, що до кінця поточного року МОН спільно з Мінекономіки повинні підготувати концепцію науково-технологічного парку зі спеціальним правовим режимом, який діятиме при Президентському університеті.

Згідно з планом заходів виконання будівельних робіт першої черги будівництва, отримання акту готовності об'єкта до експлуатації, введення в експлуатацію навчально-лабораторного корпусу та апарт-готелю для студентів і викладачів заплановано до 1 жовтня 2023 року.

Формування адміністрації Президентського університету та підготовка статутних документів відбуватиметься протягом 2022 року.

До січня 2022 заплановано сформувати перелік освітньо-наукових напрямів функціонування Президентського університету та робочих груп за напрямами підготовки, а також підготувати перелік навчально-наукових лабораторій, планів їх оснащення і складання кошторисів.

Розробка умов залучення фахівців на посади наукових і науково-педагогічних працівників Президентського університету та правил проведення конкурсу відбуватиметься до грудня 2022 року.

Проведення конкурсу на посади наукових і науково-педагогічних працівників Президентського університету планується здійснити до травня 2023 року.

У 2024-2025 роках триватиме будівництво і введення в експлуатацію другої і третьої черг об'єктів навчально-лабораторного корпусу, апарат-готелю для студентів і викладачів.

Завершити будівництво об'єктів Президентського університету планується в жовтні 2025 року.

Як повідомлялося, 31 травня президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів почати підготовку проекту створення "Президентського університету".

Будівництво "Президентського університету" на території державного "Експоцентру України" (ВДНГ, Київ) за три роки обійдеться в 7,2 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА