07:44 22.08.2021

У Києві 23 серпня ветерани піднімуть на флагшток найбільший прапор України

2 хв читати
У Києві 23 серпня ветерани піднімуть на флагшток найбільший прапор України

У понеділок, 23 серпня, в День Державного Прапора України в Києві ветерани піднімуть найбільший прапор, повідомили в прес-службі КМДА.

"Цього року місто традиційно відзначить свято в урочистій обстановці. Заходи пройдуть на території Національного музею історії України у Другій світовій війні за участю киян. Зокрема, ветерани АТО і ООС піднімуть на флагшток найбільший державний прапор. А 30 юних жителів столиці, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів і спортивних змагань, з рук міського голови отримають паспорти громадян України у вигляді ID-карт", - розповів директор Департаменту громадських комунікацій КМДА Роман Лелюк.

День Державного Прапора України в столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні". У 2020 році там було відкрито меморіал із найбільшим прапором. Окрім того, саме з печерських пагорбів український прапор видно з багатьох місць. Церемонія підняття Державного Прапора України відбудеться за участю Київського міського голови і загальновійськового взводу роти Почесної варти.

У КМДА нагадали, що до Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України було встановлено новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора. Конструкція оновленого тризуба легша і оснащена поворотним механізмом. Сам флагшток зараз є найбільшим в Україні. Його висота становить близько 90 метрів, вага - 32 тонни. Розмір полотнища прапора - 16 на 24 метри.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА