11:25 22.08.2021

Австралія у суботу евакуювала з Кабула понад 300 своїх громадян, а також афганців, новозеландців і британців

2 хв читати
Австралія у суботу евакуювала з Кабула понад 300 своїх громадян, а також афганців, новозеландців і британців

Австралія в суботу виконала з Кабула чотири авіарейси й вивезла в межах операції США і Заходу з евакуації понад 300 осіб, повідомив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон у неділю.

Серед евакуйованих громадяни Австралії, Нової Зеландії, Великої Британії, а також афганці, які мають австралійські в'їзні візи, зазначив глава уряду.

"Ми продовжимо виконувати ці рейси, працюючи разом із нашими партнерами і союзниками", - сказав Моррісон в інтерв'ю "Австралійській телерадіомовній корпорації" (ABC).

Він додав: "Ми піднімаємо настрій не тільки австралійцям та афганцям, які мають візи до Австралії, а й громадянам Сполученого Королівства, Сполучених Штатів і Нової Зеландії".

Глава МЗС Австралії Маріс Пейн на прес-конференції повідомила, що зусиллям з евакуації заважають насильницькі дії талібів.

"Як ви бачили, тисячі людей товпляться біля входів в аеропорт", - сказала вона. - І, на жаль, були також травми".

Як повідомлялося, посольство Сполучених Штатів у Кабулі попередило, що американським громадянам в Афганістані слід утримуватися від спроб самостійно дістатися до столичного аеропорту з міркувань "потенційних загроз їх безпеці".

У поширеному дипмісією повідомленні зазначено, що їм необхідно дочекатися "індивідуальних інструкцій від представників американського уряду".

За повідомленням телеканалу CNN, який посилається на джерела в Пентагоні, військові розробляють альтернативні маршрути доставки людей до аеропорту. Погрози надходять від бойовиків угруповання "ІД" в Афганістані.

Представники руху "Талібан" (заборонений у РФ), які захопили владу в Афганістані, зобов'язалися не перешкоджати виїзду іноземних громадян, а також охочих залишити країну афганців. Одночасно, за повідомленнями ЗМІ, всі, хто намагається дістатися до аеропорту, стикаються з великими труднощами, оскільки всі шляхи до нього контролюють блокпости талібів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА