15:43 22.08.2021

Шмигаль обговорив із грузинським прем'єром взаємодію Києва і Тбілісі для прискорення набуття членства в ЄС і НАТО

2 хв читати
Шмигаль обговорив із грузинським прем'єром взаємодію Києва і Тбілісі для прискорення набуття членства в ЄС і НАТО

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів у Києві зустріч зі своїм грузинським колегою Іраклієм Гарібашвілі, під час якої сторони обговорили питання координації спільних кроків України та Грузії на шляху до набуття ними повноправного членства в ЄС і НАТО.

"Пріоритетним для нас є питання поглиблення механізмів співпраці з НАТО для інтенсивного залучення наших країн до діалогу щодо гарантування безпеки в Чорному морі", - наводить слова глави українського уряду прес-служба Кабміну в неділю.

Зазначається, що прем'єр-міністри України та Грузії домовилися продовжувати спільну роботу з Європейською Комісією для забезпечення сприятливих умов розвитку контейнерно-фідерного сполучення між морськими портами України, Грузії та країн ЄС.

Прем'єр-міністр Грузії зі свого боку наголосив, що сторони інтенсифікували двосторонню співпрацю і перейшли на новий рівень, зокрема країни працюють у напрямі енергетики, транспорту й цифрового ринку.

"Цього року кількість українських туристів у Грузії збільшилася на 70%. Ми розглянули ті кроки, які мають бути зроблені, щоб наш товарообіг досяг 1 млрд доларів. Ми вже завершили взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19, що полегшить пересування громадян Грузії до України та громадян України до Грузії", - зазначив Гарібашвілі.

Під час зустрічі прем'єр-міністри також обговорили можливість участі бізнесу обох країн у процесі приватизації, розвитку спільних високотехнологічних виробництв і в інфраструктурних проектах.

Глава українського уряду наголосив, що динаміка двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Грузією вийшла на позитивний тренд, досягнувши за підсумками п'яти місяців 2021 року 32% зростання.

"Сподіваюся, нам вдасться розвинути його після експертних перемовин у рамках Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва, десяте засідання якої заплановано провести у Тбілісі наприкінці вересня цього року", - зазначив Шмигаль.

Він також висловив зацікавленість у подальшому інтенсивному розвитку транзитного потенціалу залізниць України та Грузії з використанням наявної інфраструктури чорноморських портів і переправ між державами, а також подякував Гарібашвілі за згоду взяти участь в установчому саміті "Кримської платформи".

Прем'єр також висловив подяку Грузії за незмінну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, засудження російської агресії на Донбасі та активну позицію щодо захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА