21:11 22.08.2021

Нинішній Кабінет міністрів - уряд технократів, а не політиків - Зеленський

2 хв читати
Нинішній Кабінет міністрів - уряд технократів, а не політиків - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає роботу Кабінету міністрів "початком ідеального еволюційного уряду". В інтерв'ю телеканалу "Україна", показаному в неділю ввечері, він наголосив, що там працюють "не політики, а технократи".

"Люди звикли, що міністри постійно виходили на камери, і у них було питання; а коли вони працюють? На сьогодні – він (уряд – ІФ) технократичний. Нам потрібен уряд, який будує країну. Міністр інфраструктури - це кілометри доріг. Міністр охорони здоров'я - це маски, балони з киснем", - сказав він.

При цьому він зазначив, що монобільшість у парламенті перебуває під тиском. "Недобиті політичні залишки будуть розгойдувати човен. Якщо монобільшість витримає - все буде нормально, будуть ухвалені рішення. Якщо монобільшість буде слабкою... Так, двері нашої команди були відкриті. У моєму розумінні двері відкриті і на вхід, і на вихід. Хто бачить своє політичне майбутнє, хто хоче бути політиком, двері відкриті в інший бік", - сказав президент.

За його словами, уряд і влада загалом домоглися в умовах кризи макроекономічної стабілізації. "Навіть якщо буде затримка траншу МВФ, ми пройдемо спокійно, долар за 100 гривень не буде, двічі індексували пенсію і зарплату, середня зарплата - 500 доларів. Ми проходимо кризу як суб'єкт", - сказав він.

Говорячи про реформи, Зеленський особливо відзначив вкладення в інфраструктуру в рамках "Великого будівництва", цифровізацію економіки, земельну і судову реформи.

Відповідаючи на питання про можливість у минулому уникнути війни, Зеленський сказав, що розуміє її причини. "Багато причин у цієї війни. Нікому не потрібна велика сильна країна - Україна. Бувають війни більш цивілізовані... щоб у тебе не було енергетичної самостійності, флоту... Війна за Україну була б у будь-якому випадку. Незалежність - це суб'єктність і можливість впливати, мати ринки збуту, мати можливості для збагачення людей. Чи можна було зменшити кількість загиблих - не знаю, я не був тоді президентом", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА