10:42 23.08.2021

Київ і Тбілісі можуть розширювати взаємодію на рівні ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ГУАМ, ООН для досягнення миру на своїх територіях - Разумков

2 хв читати
Київ і Тбілісі можуть розширювати взаємодію на рівні ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ГУАМ, ООН для досягнення миру на своїх територіях - Разумков

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков провів зустріч із прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, під час якої сторони обговорили інтенсифікацію співпраці між країнами, зокрема в питанні досягнення миру на територіях обох країн.

Як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради, Разумков зазначив, що Київ і Тбілісі можуть розширювати спільний вплив на рівні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), ПА НАТО, ПА ГУАМ, ООН і на інших майданчиках для досягнення миру на своїх територіях.

Він також заявив, що Україна цінує підтримку з боку Грузії в межах діяльності Парламентської асамблеї ОБСЄ.

"Голова Верховної Ради наголосив, що Україна та Грузія мають спільну мету - членство в НАТО, і висловив сподівання, що країни зможуть одночасно її досягти", - йдеться в повідомленні.

Разумков уточнив, що наразі Україна та Грузія вже ефективно співпрацюють на багатьох міжнародних майданчиках, і заявив про впевненість у тому, що така співпраця триватиме і поглиблюватиметься. "Сьогодні ми бачимо інтенсифікацію наших відносин. Ми її можемо імплементувати не тільки в економіку, а й на всі напрями нашої взаємодії", - зазначив спікер парламенту.

Обговорюючи питання збереження територіальної цілісності обох країн, Разумков наголосив, що Україна відстоює свою територіальну цілісність не тільки зі зброєю в руках, а й дипломатичним шляхом, зокрема застосовуючи Нормандський і Мінський формати для врегулювання ситуації на Донбасі, й "Кримську платформу" для деокупації Кримського півострова.

У свою чергу прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі наголосив, що Україна для Грузії є не тільки дружньою державою, а й стратегічним партнером. Він також уточнив, що обидві країни мають схожі цілі, а також схожі виклики, один з яких - агресія Російської Федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА