14:35 23.08.2021

Віце-президент ЄК: "Кримська платформа" - тестовий майданчик для міжнародної спільноти в роботі проти порушення міжнародного права Росією

1 хв читати
Віце-президент ЄК: "Кримська платформа" - тестовий майданчик для міжнародної спільноти в роботі проти порушення міжнародного права Росією

Європейський Союз підтримує дипломатичні зусилля України з повернення питання окупації Криму до міжнародного порядку денного і продовжуватиме надавати допомогу в боротьбі з незаконною окупацією півострова, заявляє віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

"Європейський Союз підтримує дипломатичні зусилля України із завершення незаконної окупації Криму та повернення цього питання до міжнародного порядку денного", - сказав Домбровскіс на установчому саміті "Кримської платформи" в Києві в понеділок.

Він наголосив, що "Кримська платформа" - "це тестовий майданчик для міжнародної спільноти, яка працює проти нечуваного порушення міжнародного права Росією".

Віце-президент Єврокомісії зазначив, що ЄС розуміє всю складність ситуації українців у Криму. "Європейський Союз продовжуватиме підтримку курсу реформ в Україні. Без стійкої України не може бути стійкої Європи, тому ми допомагатимемо Україні підвищувати її резистентність шляхом підвищення захисту критичної інфраструктури і в боротьбі з дезінформацією", - запевнив Домбровскіс.

Водночас він звернув увагу, що підтримка населення, яке страждає від наслідків агресії РФ, залишається пріоритетом.

"Дозвольте мені підтвердити, що Європейський Союз продовжить підтримку України в боротьбі з незаконною окупацією, підтримуватиме це питання на міжнародному порядку денному", - сказав Домбровскіс.

Віце-президент Єврокомісії також зазначив, що "досягнення, яких змогла досягти Україна, вражаючі з урахуванням тих складних обставин, в яких опинилася Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА