19:06 23.08.2021

Учасники Саміту перших леді та джентльменів ухвалили документ про захист жінок, дітей і сімей у військових конфліктах

2 хв читати
Учасники Саміту перших леді та джентльменів ухвалили документ про захист жінок, дітей і сімей у військових конфліктах

Учасники першого київського Саміту перших леді та джентльменів ухвалили документ про захист жінок, дітей і сімей в умовах військових конфліктів у всьому світі, повідомила перша леді України Олена Зеленська.

За її словами, жінки та діти частіше за інших стають жертвами дискримінації, залякування, сексуального насильства і торгівлі людьми, привівши в приклад країни і регіони, де фіксуються такі випадки: Буркіна-Фасо, Сирія, Лівія, Палестина, Ємен, Ефіопія, Афганістан, Дарфур, Нігерія, Мозамбік, Венесуела, Судан, Конго, Кашмір, Донбас і Крим.

"У нашій заяві ми також звертаємося до всіх сторін, які контролюють ситуацію в Афганістані, - гарантувати безпеку жінок і дітей, забезпечення їхніх прав і свобод, а також запобігання примусовому роз'єднанню сімей", - сказала Зеленська.

"Ми закликаємо міжнародні організації, релігійні спільноти, неурядові організації та громадянські ініціативи стати на захист жінок і дітей, у пріоритетному порядку надавати їм необхідну гуманітарну допомогу", - додала перша леді.

Вона також закликала перших леді та джентльменів, експертів і політиків, лідерів думок у всьому світі приєднатися та підтримати рух We can save them ("Ми можемо їх врятувати"), який стартував, а також активно поширювати інформацію про становище жінок, дітей і сімей у всіх конфліктах та способи надання їм допомоги.

"Кожен може стати голосом тих, хто не має змоги бути почутим", - наголосила Зеленська.

У рамках заходу також була підписна відкрита для приєднання декларація саміту "з принципами та цілями щодо посилення в світі інституту перших леді та джентльменів".

Декларація стосується міжнародного співробітництва та сприяння вирішенню актуальних гуманітарних проблем і досягненню цілей сталого розвитку ООН.

У саміті взяли участь перші леді Бразилії, Ізраїлю, Коста-Ріки, Латвії, Литви, Сербії, України, Німеччини, Хорватії, дружина президента Європейської ради і дочка президента Лівану, а також експерти та гості, серед яких перша леді США в 1993-2001 роках Гілларі Клінтон; американська актриса Робін Райт, американський есеїст Нассім Талеб і афганська режисер Сахра Карімі. Загалом саміт об'єднав 22 учасників.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА