21:17 23.08.2021

У США цілком схвалили вакцину Pfizer-BioNTech від COVID-19 для осіб старше 16 років

2 хв читати
У США цілком схвалили вакцину Pfizer-BioNTech від COVID-19 для осіб старше 16 років

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США видало повний дозвіл на застосування вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19 для осіб старше 16 років, повідомила в понеділок газета The Wall Street Journal.

Зазначається, що в США це перший повноцінний дозвіл на використання вакцини проти COVID-19. До цього йшлося лише про дозвіл 2020 року на екстрене застосування препарату Pfizer-BioNTech, і противники обов'язкової вакцинації наголошували на цьому факті, як на підставі не вимагати робити цю процедуру. Тепер, зазначає The Wall Street Journal, очікується, що більше комерційних установ та політичних інститутів вимагатимуть вакцинацію від співробітників.

За даними газети, у FDA пішло менше чотирьох місяців на видачу повного дозволу на застосування вакцини The Wall Street Journal: зазвичай такий процес зайняв би приблизно до 10 місяців.

При запиті на видачу екстреного дозволу на вакцину Pfizer надав результати випробувань на 37 тис. добровольців. Згідно з інформацією Pfizer, для отримання повного дозволу були надані дані довготривалих досліджень на більш ніж 46 тис. добровольців: результати показали 91,1% ефективності препарату для запобігання COVID-19 з клінічними симптомами в період до шести місяців після введення другої дози. Дослідники також виявили високий ступінь захисту препарату проти тяжкого перебігу COVID-19.

The Wall Street Journal нагадує, що повний дозвіл на застосування вакцини Pfizer-BioNTech надійшов у той час, коли в США спостерігається зростання захворюваності коронавірусом у зв'язку зі штамом "дельта", а влада вивчає варіанти розподілу третьої дози вакцин.

У серпні повідомлялося, що FDA дозволило робити додаткову дозу вакцини від коронавірусу COVID-19 людям з ослабленим імунітетом. У США третю дозу вакцини компаній Pfizer або Moderna зможуть отримати жителі з пересадженими органами, деякими формами раку і іншими захворюваннями. Pfizer при цьому направляв FDA дані про те, що третя доза ще більше підвищує рівень захисту після двох доз препарату як проти звичайного різновиду вірусу, так і проти штамів "дельта" і "бета".

Минулого тижня адміністрація США оголосила, що американці зможуть отримати додаткову дозу з 20 вересня. Третя доза буде доступна для всіх тих, хто понад восьми місяців назад зробив щеплення від коронавірусу препаратами Pfizer або Moderna.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА