07:22 24.08.2021

Таліби мають намір створити раду для управління Афганістаном

2 хв читати
Таліби мають намір створити раду для управління Афганістаном

Для управління Афганістаном рух "Талібан", який захопив владу в країні, має намір сформувати раду з 12 осіб, повідомило видання Foreign Policy з посиланнями на джерела близькі до керівництва талібів.

"Лідери талібів сформують раду з 12 осіб для управління Афганістаном, запропонують деяким поступливим членам колишнього уряду, підтримуваного США, міністерства за своїм вибором, оскільки вони прагнуть сформувати прийнятну для міжнародної спільноти адміністрацію, повідомили близькі до керівництва (талібів - ІФ) джерела", - пише журнал.

До складу ради, за даними видання, увійдуть "три найвпливовіші особи" - мулла Абдул Гані Барадар, мулла Мохаммад Якуб і високопоставлена фігура самостійної терористичної структури, пов'язаної з талібами, "Мережа Хаккані" Халіл Хаккані.

Останнього "за деякі з найжорстокіших терористичних нападів за останні 20 років занесено в чорний список ООН і США", наголошується в публікації.

За інформацією від близького до Барадара і Якуба джерела, місце в раді передбачалося запропонувати Ахмаду Масуду, який після захоплення влади талібами очолив сили опору руху "Талібан" у провінції Панджер. Але, вважає журнал, включення Масуда до складу ради "малоймовірно".

Керівництво руху "хоче виглядати якомога більш інклюзивним", заявили різні джерела. Неофіційні переговори з формування органа влади вже почалися керівництвом талібів з координаційною радою, створеною колишнім президентом Хамідом Карзаєм і главою Вищої ради з національного примирення Афганістану Абдуллою Абдуллою.

Foreign Policy також пише, що таліби не будуть домагатися відплати прихильникам попереднього уряду або захисникам гарантованих конституцією прав, включно з рівністю жінок, свободою слова і повагою прав людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА