07:30 24.08.2021

Прем'єр-міністри України і Румунії обговорили розвиток прикордонної інфраструктури

2 хв читати
Прем'єр-міністри України і Румунії обговорили розвиток прикордонної інфраструктури

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і прем'єр-міністр Румунії Флорін Кицу під час зустрічі 23 серпня обговорили активізацію торговельно-економічного співробітництва та розвиток прикордонної інфраструктури.

Як повідомляє прес-служба Кабміну в понеділок увечері, Шмигаль зазначив, що Україна прискорила роботу з підготовки угод з будівництва мосту через р.Тиса та відкриття нового пункту пропуску на спільному кордоні, як було домовлено під час телефонної розмови в лютому поточного року.

"Будівництво нового мосту через річку Тиса між українським селом Біла Церква та румунським містом Сігету Мармацієй з відкриттям відповідного міжнародного пункту пропуску є одним з важливих двосторонніх проектів. Він не лише матиме сприятливий економічний і транскордонний ефект, але й посилить практичну інтеграцію України до європейського простору", - наголосив прем'єр-міністр України.

Глава українського уряду зазначив, що Україна передала свої пропозиції щодо проведення консультацій між Україною та Румунією щодо мостового переходу і сподівається провести їх найближчим часом.

Шмигаль наголосив, що Україна також прагне до розширення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва з Румунією і зацікавлена в проведенні 3-го засідання Українсько-Румунської Спільної комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва.

Флорін Кицу зі свого боку зазначив, що співпраця в галузі транспорту, енергетики та транскордонної сфері з Україною є важливою для Румунії.

Прем'єр-міністр України також подякував Румунії за надання 100,8 тис. доз вакцини AstraZeneca і засобів індивідуального захисту на загальну суму 1,2 млн євро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА