14:48 24.08.2021

У Києві проходить Марш захисників України

2 хв читати

У центрі Києва у День Незалежності України розпочався традиційний Марш захисників.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", марш стартував у столичному парку імені Тараса Шевченка о 14:20, після офіційного військового параду.

Десятки тисяч учасників бойових дій, родичів Героїв Небесної сотні, капеланів, волонтерів, активістів і жителів міста зібралися в парку і на прилеглих вулицях. Раніше організатори заявляли про те, що в марші можуть взяти участь близько 30 тисяч осіб. Згідно з маршрутом, вони пройдуть бульваром Шевченка до Бессарабської площі, а потім підуть Хрещатиком до майдану Незалежності. За попередньою інформацією, марш планують завершити о 18:00 на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті загиблим захисникам України під час збройної російської агресії.

Колону учасників Маршу захисників України очолюють члени сімей загиблих ветеранів російсько-української війни, після них ідуть сім'ї загиблих учасників Революції гідності, далі - ветерани, які отримали поранення, сім'ї військовополонених і зниклих безвісти, потім - об'єднана формація військових медиків і капелани. За ними йдуть ветерани, об'єднані в так звані коробки, порядок яких визначали за територіальним принципом. Крім того, є окрема "коробка" з представників Білорусі.

Після них розташовані "коробки" різних військових підрозділів, бригад і батальйонів. Крім того, у колоні йдуть представники громадських організацій, волонтери, а також патріотично налаштовані громадяни.

Загалом з учасників маршу було сформовано 63 "коробки".

Люди заповнили весь парк Шевченка, вулицю Володимирську - від перетину з бульваром Шевченка до перехрестя з вулицею Льва Толстого, а також бульвар Шевченка від вулиці Терещенківської до станції метро "Університет".

Учасники маршу скандували "Слава Україні!", "Героям слава!", "Україна – понад усе!".

Марш відбувається в супроводі правоохоронців.

Марш захисників України традиційно відбувається в Києві 24 серпня, у День Незалежності України, з 2019 року. До координаційного комітету з проведення маршу цього року увійшли 42 громадські організації ветеранів, волонтерів, представників об'єднання сімей Небесної сотні, духовенства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА