07:00 25.08.2021

25 серпня: Яке сьогодні свято

2 хв читати
25 серпня: Яке сьогодні свято

25 серпня для багатьох людей може стати знаковим, якщо вони дослухаються до пропозиції, "Поцілуємось і помиримося" (Kiss and Make up Day). Є у свята і друга назва - День примирливого поцілунку.

День примирливого поцілунку – чудова нагода припинити суперечки, які час від часу виникають у всіх нас. Сім'я, друзі, коханці, - нікому не вдається уникнути подібних зіткнень. Сьогодні день, щоб закінчити боротьбу, помиритись і поцілуватися.

Щороку, 25 серпня, у Бразилії відзначають День солдата – його святкують у день народження військового головнокомандувача армії Бразилії, маршала Луїса Альвес ді Ліма і Сільва (1803 - 1880).

У цей день:

1943 - У с. Золота Слобода Тернопільської області закінчився Третій Надзвичайний Великий Збір ОУН. На ньому була затверджено створення повстанських формувань (УПА) і відкриту збройну боротьбу проти "двох окупантів-імперіалістів" - Третього і Московського рейху. Головою Бюро Проводу ОУН і Головним Командиром УПА став Роман Шухевич (Тарас Чупринка).

1964 - Радянський дисидент, українець Петро Григоренко був позбавлений звання генерал-майора.

1968 - У Москві на Червоній площі поблизу Лобного місця рівно о 12:00 дня під бій курантів вісім сидячих демонстрантів (Костянтин Бабицький, Тетяна Баєва, Лариса Богораз, Наталія Горбаневська, Вадим Делоне, Володимир Дремлюга, Павло Литвинов і Віктор Файнберг) провели акцію протесту під гаслом "За вашу і нашу свободу". Вони розгорнули плакати з гаслами "Ми втрачаємо найкращих друзів", "At 'žije svobodné a nezávislé Československo" ("Хай живе вільна і незалежна Чехословаччина!"), "Ганьба окупантам!", "Руки геть від ЧССР!". Демонстрація висловлювала протест проти введення в Чехословаччину військ СРСР та інших країн Варшавського договору, здійсненого в ніч з 20 на 21 серпня для припинення суспільно-політичних реформ у Чехословаччині, які отримали назву "Празької весни". Стала однією з найбільш значущих акцій радянських дисидентів.

1976 - Після тиску і шантажу радянська влада придбала "Чорний квадрат" у родини Малевича за 300 рублів.

Православна церква вшановує пам'ять мучеників Аникити і Фотія. У народі цей день назвали Фотя Поветенний. Його треба зробити максимально продуктивним. Поставте собі якусь мету і прагніть до неї, а святі вам допоможуть. У народі вважається, що весь негатив, проявлений цього дня, повернеться кривднику у десятикратному розмірі.

Прикмети дня: якщо випав іній, слід чекати гарного врожаю озимих наступного року. Якщо йде дощ - не варто сподіватися на довге бабине літо. А тепла і ясна погода віщувала багато білих грибів у лісах.

Іменини Олександр, Олексій, Антон, Аркадій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА