21:25 24.08.2021

G7 закликає талібів гарантувати всім охочим покинути Афганістан безпечний від'їзд і після 31 серпня

2 хв читати
G7 закликає талібів гарантувати всім охочим покинути Афганістан безпечний від'їзд і після 31 серпня

Країни G7, насамперед, вимагають від руху "Талібан" гарантувати безпеку всім тим, хто хоче виїхати з Афганістану, зокрема після закінчення кінцевого терміну евакуації з Кабула 31 серпня, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після екстреного саміту G7.

"Умова номер один, яку ми, G7, ставимо, полягає в тому, щоб "Талібан" гарантував безпечний коридор до 31 серпня і після. Безпечний коридор для тих, хто хоче вибратися", - наводять його слова британські ЗМІ.

Прем'єр визнав, що не всі з талібів із цим погодяться, але інші дослухаються до цієї умови, оскільки G7 має значні економічні, дипломатичні і політичні важелі впливу.

Він також зазначив, що G7 узгодив план дій щодо взаємодії з "Талібаном".

Водночас, зазначає телеканал Sky news, Джонсон практично уникнув відповіді на питання, чи вийшло у нього переконати президента США Джо Байдена змінити з 31 серпня закінчення термінів евакуації через аеропорт Кабула. Разом із тим Джонсон наголосив, що лише одна Британія змогла вивезти з країни приблизно 9 тис. осіб, але ситуація в аеропорту Кабула, за словами прем'єра, краще не стає.

Як раніше повідомляла газета The Times, Джонсон на екстреному саміті G7 у вівторок мав намір звернутися до Байдена з проханням про перенесення на більш пізній термін завершення виведення американських військ з Афганістану. Однак Байден на брифінгу в неділю заявив, що сподівається, що відкладати не доведеться, і операція завершиться 31 серпня.

У понеділок представник "Талібану" Сухаїл Шахін заявив Sky News, що, якщо США і їх союзники продовжать перебування своїх військ в Афганістані більше, ніж на наступний тиждень, їх можуть чекати "наслідки".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА