08:08 25.08.2021

Порошенко зустрівся з віце-президентом Єврокомісії Домбровскісом

2 хв читати
Порошенко зустрівся з віце-президентом Єврокомісії Домбровскісом

П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко у вівторок зустрівся з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом.

"Ми з паном Домбровскісом обговорили підготовку до наступного саміту Україна-ЄС, який відбудеться 12 жовтня 2021 в Києві", - написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Під час зустрічі Порошенко зазначив "необхідність додаткових зусиль для забезпечення прогресу в питанні оцінки досягнення цілей і поновлення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, предметного обговорення шляхів поглиблення секторальної інтеграції, зокрема в сфері цифрового ринку, енергоринку, юстиції, свободи і безпеки, митного співробітництва, імплементації ініціативи "промислового безвізу", а також підписання Угоди про Спільний авіаційний простір".

Порошенко також наголосив, що ініціатива "Кримської платформи" повинна об'єднати і посилити прагнення міжнародної спільноти з деокупації і демілітаризації Криму та його повернення під суверенітет України.

Також політик закликав Єврокомісію розглянути можливість виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги з боку ЄС. За його словами, це сприятиме збереженню макроекономічної стабільності в умовах коронавірусної пандемії.

Він наголосив на важливості "подальшого посилення санкцій на російську владу для припинення агресії проти України і висловив стурбованість перспективами реалізації політично мотивованого проекту Північний потік-2, який становить значну небезпеку для загальноєвропейської безпеки".

Разом із тим, лідер "Євросолідарності" закликав Єврокомісію зробити все можливе для максимального поширення європейського енергетичного законодавства на "Північний потік-2", щоб уникнути монополізації енергопостачання і зловживання проектом з боку Росії.

"Дякую нашим партнерам по Європейському Союзу і особисто Валдісу Домбровскісу за постійну підтримку у відновленні територіальної цілісності і суверенітету України, поглиблення інтеграції України в ЄС і допомоги у впровадженні реформ", - написав Порошенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА