11:39 25.08.2021

США, Польща та Канада є ключовими стратегічними партнерами України - опитування "Української призми"

2 хв читати
США, Польща та Канада є ключовими стратегічними партнерами України - опитування "Української призми"

Близько 54% українських експертів у сфері зовнішньої політики вважають Сполучені Штати ключовим стратегічним партнером України, ще 26% вважають таким партнером Польщу, а 14% - Канаду, свідчать результати експертного опитування, проведеного Радою зовнішньої політики "Українська призма" в період від 16 до 20 серпня 2021 року.

Крім зазначених країн, ключовими стратегічними партнерами України деякі експерти вважають також Литву (12% респондентів) і Велику Британію (6%).

При цьому одним із постійних векторів руху в зовнішній політиці України експерти вважають європейську інтеграцію - за неї проголосували 73% опитаних, питання міжнародної безпеки - 50%, євроатлантичну інтеграцію - 41%, економічну дипломатію - 30% і публічну дипломатію - 24% (респонденти могли обрати кілька варіантів відповідей).

Найефективнішим президентом України в питаннях зовнішньої політики країни експерти-міжнародники вважають п'ятого президента Петра Порошенка - таким його назвали 75% опитаних, на другому місці опинився другий президент України Леонід Кучма (його підтримали 14% респондентів).

Першого президента Леоніда Кравчука найуспішнішим на міжнародній арені вважають 5% експертів, шостого президента Володимира Зеленського - 4%. Близько 2% опитаних вважають найефективнішим у питаннях зовнішньої політики третього президента України Віктора Ющенка.

Головними перемогами України на міжнародній арені за 30 років незалежності експерти називають укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом (45%), отримання безвізового режиму (24%), здобуття і збереження незалежності, суверенітету та міжнародної суб'єктності (13%), формування міжнародної коаліції з питань боротьби з російською агресією (11%), а також європейську інтеграцію України (4%).

Джерело: https://www.facebook.com/PrismUA/posts/2660330877609778

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА