19:10 25.08.2021

Влада Греції з 13 вересня введе обмеження для нещеплених від коронавірусу

2 хв читати
Влада Греції з 13 вересня введе обмеження для нещеплених від коронавірусу

МОЗ Греції схвалив рішення посилити антикоронавірусні вимоги в країні, щоб прискорити темпи вакцинації громадян, повідомляє газета Еkathimerini.

"Міністр охорони здоров'я Греції Василіс Кікіліас оголосив, що з 13 вересня 2021 року до 31 березня 2022 року діятимуть заходи громадської охорони здоров'я щодо невакцинованих громадян", - пише видання.

Як зазначає газета, особам без сертифіката вакцинації або довідки про перенесений COVID-19 буде заборонений вхід в кафе, бари, ресторани, клуби та інші заклади громадського харчування, а також розважальні центри. Нещеплені можуть відвідати театри, кіно, музеї, а також тренажерні зали, якщо нададуть довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус або експрес-тесту, зробленого за 48 годин до заходу.

За словами міністра, вартість експрес-тестів складе 10 євро, здати тест в лабораторії можна приблизно за 20 євро.

Крім того, уряд заявив, що припиняє безкоштовне тестування своїх громадян на коронавірус, щоб спонукати їх вакцинуватися і запобігти черговому сплеску кількості заражень. Нещеплені працівники туріндустрії повинні будуть здавати по два експрес-тести на тиждень за свій рахунок.

"Безкоштовні тести будуть доступні тільки особам, які зробили щеплення або у яких є очевидні ознаки зараження коронавірусом. Також у всіх громадських місцях туристи і жителі країни зобов'язані носити маски", - пише Еkathimerini.

Як зазначає видання, наразі близько 53% населення Греції повністю вакциновані. Влада сподівається збільшити цю цифру до 70% восени.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА