07:00 26.08.2021

26 серпня: Яке сьогодні свято

2 хв читати
26 серпня: Яке сьогодні свято

Сьогодні День подяки собакам відзначають усі собаківники, а також любителі домашніх тварин. День рівності жінок у США, заснований американським політиком Белою Абзуг у 1971 році. Святкування на честь ікони Божої Матері "Пом'якшення злих сердець" (Семистрільна) .Тихон Страсний - народне свято на честь Тихона Задонського, церковного діяча і богослова 18 століття, який вважається найбільшим православним просвітителем свого часу. Також церква 26 серпня вшановує пам'ять Максима Сповідника - християнського ченця, філософа і богослова, відомого боротьбою проти єресей.

Наші предки вірили, що цього дня потрібно начисто прибрати в сараях і погребах, щоб до зимових сховищ не пристала осіння гниль. Також цього дня стежать за горобиною: якщо цвітіння пізнє, можна очікувати довгої і теплої осені.

У народі Тихону молилися про умиротворення душі. Також цього дня люди обходили будинок з іконою Божої Матері "Страсна". Наші предки зазвичай влаштовували генеральне прибирання в цей день в сараях і погребах, заговорювали сіно і зимові сховища від недоброго слова, від лихого ока і всякої нечисті.

Прикмети: Туман над лісом - до хорошого урожаю грибів; Тихий вітер - до теплої та сухої погоди, а буря - до дощового вересня; Сова гупає вночі-до зміни погоди; Грибів багато в лісі - до багатого врожаю хліба через рік; Погода безвітряна - до шторму; Сіно сире на сіннику - до дощу; Молодик червоного кольору - до сирої погоди; Місяць у кільці - погода змінюватиметься;

Не можна: ходити за грибами, працювати в городі; сумувати і плакати; займатися важкою фізичною роботою; давати в борг; ходити босоніж по росі.

Іменини: Ірина, Іван, Костянтин, Микола, Олексій, Тихон, Василь, Максим, Євдокія, Ксенія і Яків.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА