21:44 25.08.2021

Зміна керівництва ОГХК є плановою ротацією

3 хв читати
Зміна керівництва ОГХК є плановою ротацією

Кабінет міністрів України погодив призначення тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якої передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) і Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), члена правління компанії Єгора Перелигіна замість Артура Сомова в рамках планової ротації.

"Чинне законодавство передбачає, що термін повноважень виконуючого обов'язки керівника не повинен перевищувати 3 місяці. При цьому повноваження з обрання голови правління на постійній основі має наглядова рада, яка повинна була бути сформована ще в травні 2021 року. Однак, через затримку в роботі номінаційного комітету при КМУ його формування фактично відкладено до моменту ухвалення відповідного рішення Номінаційним комітетом", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Фонду державного майна (ФДМ) у середу.

При цьому уточнюється, що за Кабінет міністрів України провів планову ротацію керівного складу ОГХК минулого тижня. Член Правління Єгор Перелигін призначений тимчасово виконуючим обов'язки голови правління. Водночас Артур Сомов, який досі обіймав позицію в.о. голови правління, повернувся до виконання обов'язків члена правління згідно з контрактом, підписаним в 2020 р.

Також повідомляється, що Перелигін має понад 7 років керівного досвіду в сфері фінансів, здобув вищу освіту в сфері менеджменту в університетах Страсбурга і Парижа.

Уряд своїм розпорядженням №970-р від 20 серпня поточного року погодив пропозицію ФДМ про тимчасове покладення виконання обов'язків голови правління ОГХК на члена правління товариства Єгора Перелигіна.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" почала фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передання йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структур Фірташа. Потім підприємство було перетворено в ПАТ, а після - в ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, останнього разу у зв'язку з коронакризою і карантином.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж у 30 країн світу і є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу інвестувати не менше 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов: не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

Дата приватизаційного аукціону - 31 серпня 2021 року. Стартова ціна - 3,7 млрд грн, крок аукціону - 50 млн грн.

ОГХК у 2020 році збільшив чистий прибуток у 4,2 раза порівняно з 2019 роком - до 369,18 млн грн, чистий дохід за минулий рік скоротився на 11,5% - до 3 млрд 127,63 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА