07:11 26.08.2021

Представництво ВООЗ залишається в Афганістані, але медичні матеріали закінчуються

2 хв читати
Представництво ВООЗ залишається в Афганістані, але медичні матеріали закінчуються

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що продовжує працювати в Афганістані, але її запаси медичних матеріалів закінчуються.

ВООЗ заявляє, що чисельність її персоналу в Афганістані становить 700 осіб, які працюють у всіх 34 провінціях країни. Навіть у світлі останніх подій і наступу руху "Талібан" представництво ВООЗ не має наміру залишати країну і просить міжнародну спільноту про підтримку.

"Наразі представники намагаються домогтися дозволу на доставку в Афганістан 500 тонн медичних матеріалів: вантаж застряг у Дубаї, оскільки кабульський аеропорт не приймає комерційні рейси", - повідомив журналістам регіональний директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Річард Бреннан, чиї слова цитує сайт організації.

Він висловив надію на те, що в найближчі дні ситуація зрушиться з мертвої точки.

"Ми ведемо переговори з урядами трьох-чотирьох країн", - заявив представник ВООЗ, але відмовився уточнити, з якими саме.

За словами Бреннана, і після доставки допомоги в Кабул доведеться вирішувати безліч складних проблем, включно з сортуванням і розподілом матеріалів у країні.

За інформацією голови відділу менеджменту, в регіональному офісі ВООЗ Рани Хаджі, зараз багато афганських медичних установ працюють, проте запаси необхідних матеріалів закінчуються.

"В Афганістані вже використані 70 відсотків матеріалів з "недоторканного запасу", який зазвичай створюють у будь-якій країні на випадок надзвичайних ситуацій. Тих що на складі, вистачить на тиждень, нам потрібно терміново поповнити запаси медичних матеріалів і обладнання", - попередила вона.

За даними ВООЗ, представники руху "Талібан", які опікуються питаннями охорони здоров'я, не чинять тиск на медпрацівників і закликають їх повернутися на робочі місця. Однак багато жінок серед медперсоналу не поспішають повертатися, а деякі у світлі ситуації, що виникла, вирішили звільнитися.

ВООЗ також повідомляє, що в Афганістані зростає кількість інфікованих COVID-19. Експерти побоюються, що на тлі масових переселень вірус поширюватиметься ще швидше. При цьому масштаби тестування на COVID-19 порівняно з минулим тижнем скоротилися на 80 відсотків, тому справжній стан справ оцінити складно.

Вакцини отримали лише п'ять відсотків афганців - це близько двох мільйонів людей. ВООЗ і її партнери в країні намагаються зміцнити заходи з виявлення інфікованих і вакцинації переселенців, вимушених покинути свої будинки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА