07:59 26.08.2021

Лідери Китаю, Індії, Японії, Словаччини, Азербайджану та інших країн привітали Україну з 30-річчям незалежності

2 хв читати
Лідери Китаю, Індії, Японії, Словаччини, Азербайджану та інших країн привітали Україну з 30-річчям незалежності

Президенту України Володимиру Зеленському надійшли привітання від лідерів Китаю, Японії, Індії, ОАЕ, Фінляндії, Данії, Румунії, Азербайджану та інших країн з нагоди 30-річчя незалежності України.

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін від імені уряду і народу Китаю висловив українському народові щирі вітання та добрі побажання, повідомляє прес-служба президента України в середу.

"Я надаю великого значення розвитку китайсько-українських відносин та готовий разом з вами докладати всіх зусиль для виведення двосторонніх взаємин на новий рівень на благо двох держав та їхніх народів", - йдеться в листі Сі Цзіньпіна.

Він побажав Україні процвітання і могутності, а українському народові - щастя і благоденства.

Президент Індії Рам Натх Ковінд від імені уряду і індійського народу побажав дружньому народові України "подальшого прогресу та процвітання".

"Індія та Україна підтримують тісні й теплі стосунки, що відображено в нашій багатосторонній співпраці. Це було очевидно під час нашої підтримки один одного в часи пандемії COVID-19", - зазначив Рам Натх Ковінд у своєму листі президенту України.

Імператор Японії Нарухіто в привітанні з нагоди Дня незалежності України висловив щирі побажання щастя і процвітання народу України.

Зазначається, що найщиріші вітання і найкращі побажання з нагоди 30-ї річниці незалежності України також висловив президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв.

Президент Словацької Республіки Зузана Чапутова в своєму привітанні зазначила, що три десятиліття тому Україна вирішила стати на шлях свободи і демократії і зберегла цей курс досі "завдяки вражаючій незламності" українських громадян і їх прагненню до "гідного і вільного життя, незважаючи на багато складних випробувань".

Вона також висловила підтримку з боку Словаччини суверенітету і територіальній цілісності України.

Як повідомляється, президент Румунії Клаус Йоганніс також підтвердив незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, європейських та євроатлантичних прагнень нашої країни.

Також з Днем незалежності українців привітали президент Фінляндії Саулі Нііністьо, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, король Йорданії Абдалла II бін Аль-Хусейн, заступник Верховного головнокомандувача Збройних сил Об'єднаних Арабських Еміратів, наслідний принц Абу-Дабі Мохаммед бін Заїд Аль Нагаян, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс.

Раніше повідомлялося, український народ привітали також лідери США, Німеччини, Великої Британії, Швеції та інших країн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА