13:37 26.08.2021

В.о. директора ДБР про розкрадання в армії: Керівництво Міноборони не контролює використання цільових коштів

2 хв читати
В.о. директора ДБР про розкрадання в армії: Керівництво Міноборони не контролює використання цільових коштів

Топ-чиновники Міністерства оборони України мають належним чином контролювати роботу своїх підлеглих, щоб уникнути тотальних розкрадань у військовій сфері, наголошує в.о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов.

Як повідомляється на сайті бюро з посиланням на слова в.о. директора ДБР у програмі "Право на право" на телеканалі "Дом", важливо не лише розслідувати кримінальні справи, що стосуються розкрадань в армії, а й аналізувати причини цього, щоб не допускати таких злочинів.

За словами Сухачова, протягом семи місяців 2021 року ДБР розслідувало 25 кримінальних проваджень про порушення під час будівництва казарм і житла для військовослужбовців у Донецькій, Одеській і Запорізькій областях, збитки в кожному окремому випадку становлять від 4 до 12 млн грн. В. о. директора ДБР зазначив, що учасниками протиправних схем є і чиновники Міноборони, і виконавці робіт та структури-посередники, а кошти розкрадаються на етапі тендерних закупівель, під час виконання робіт та підписання акта виконаних робіт.

"Слідчі та оперативні працівники не лише розслідують кримінальні провадження, а й проводять аналіз причин та умов, які сприяють системному розкраданню в армії... Ми прийшли до розуміння того, що з боку керівної ланки Міноборони присутня безконтрольність за витрачанням бюджетних коштів", - наголосив Сухачов.

Він звернув увагу на необхідність контролю за використанням коштів, які виділяються на цільові програми в армії. "Нинішні топ-посадовці Міноборони також не зовсім розуміють, як саме вони мають виконувати свої посадові обов’язки, як саме вони мають контролювати своїх підлеглих та як вони мають себе організовувати для збереження державних коштів задля уникнення тотальних розкрадань в армії", - зазначив в. о. директора бюро.

ДБР нагадує, що в червні 2021 року завершилося розслідування розкрадання бюджетних коштів під час будівництва житла для військовослужбовців у Запорізькій області, також перед судом постане колишній чиновник Збройних сил із Дніпра за багатомільйонні збитки під час будівництва казарм у Донецькій області. Крім того, за інформацією бюро, до суду направлено обвинувальний акт за фактом заволодіння бюджетними коштами під час будівництва казарм в Одеській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА