15:28 26.08.2021

МВС планує розширити в Україні мережу Центрів безпеки, які об'єднають поліцію, "швидку" та пожежну служби

3 хв читати
МВС планує розширити в Україні мережу Центрів безпеки, які об'єднають поліцію, "швидку" та пожежну служби

Міністерство внутрішніх справ України планує розширити мережу Центрів безпеки з метою полегшити процедуру звернення для громадян, заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Наразі в низці регіонів проходить випробування нова ініціатива - мережа Центрів безпеки, які поєднують поліцейську станцію та пост ДСНС. Наша ціль - розширити кількість таких центрів, а також приєднати до їхньої роботи ще й сервісні центри. Це значно спростить процедуру звернення для громадян. На сьогодні створено 31 Центр безпеки, найбільше в Донецькій області. До кінця року спільно з територіальними громадами ми плануємо створити ще п'ять таких закладів", - розповів Монастирський на зустрічі з членами уряду та представниками місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба МВС.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, у свою чергу, наголосив, що МВС, зокрема Національна поліція, є єдиними, хто у встановлені законом терміни привели свої структури у відповідність із новим адміністративно-територіальним устроєм.

"Попередній етап децентралізації завершився створенням нового адміністративно-територіального устрою. Створено 1469 територіальних громад, в яких успішно відбулися вибори. Разом із МВС у нас напрацьовані інструменти організації співраці. Мінрегіон, зокрема, є активним учасником проекту "Поліцейський офіцер громади". Протягом двох років у всій країні відкрито понад 30 офіцерських станцій, де й працюють офіцери громади. Для розуміння динаміки, три роки тому в Україні було лише три поліцейські станції", - сказав Чернишов.

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій, Центри безпеки об'єднають функції посилення громадської безпеки, захисту від пожеж і надзвичайних ситуацій та надання екстреної медичної допомоги - тобто поліцію, швидку та пожежну служби. Ціль їх створення - цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу в проміжок часу до 20 хвилин.

Чернишов, коментуючи розширення мережі, зазначив, що міністерство вже підготувало бюджетний запит на 2022-2024 роки для фінансування 380 Центрів безпеки. Він уже направлений до Міністерства фінансів.

Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що наразі проект "Поліцейський офіцер громади" має високий рівень довіри у населення і для свого розвитку потребує державного підходу та спільних зусиль, зокрема фінансової підтримки, і Нацполіції, і органів місцевого самоврядування.

"Якщо ми хочемо гарантувати безпечний простір у регіонах, нам треба працювати спільно з органами місцевого самоврядування. Разом із нашими іноземними партнерами, за два роки роботи в Україні з'явилося 632 поліцейських офіцери громади. Весь особовий склад для цього проекту підбираємо з чинних правоохоронців. Наразі стоїть питання, щоб до кінця 2022 року у всій країні з'явилося понад 2000 таких поліцейських. А це значить, що ми маємо підготувати і оснастити цих людей. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити громади нашими співробітниками. Але і місцева влада має докладати зусиль, щоб посилити політику безпеки у своїй ОТГ", - наголосив Клименко.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін наголосив, що відповідно до найкращих європейських практик, у всіх регіонах мають запрацювати більше добровільних пожежних дружин, особливо у віддалених від основних пожежних частин і важкодоступних населених пунктах.

"На сьогодні у сільській місцевості функціонує 1200 підрозділів місцевої пожежної охорони та приблизно 1180 добровільних пожежних дружин. ДСНС разом із місцевими органами та органами місцевого самоврядування порахували, що необхідно створити ще 1600 місцевих підрозділів пожежної охорони. На мій погляд, це ідеальна модель для того, щоб наші громадяни могли отримувати сервіс, пов'язаний із гарантуванням безпеки в тій чи іншій громаді", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА