16:38 26.08.2021

McDonald's вилучила молочні коктейлі з меню у Великій Британії через "ковідну" нестачу водіїв

2 хв читати
McDonald's вилучила молочні коктейлі з меню у Великій Британії через "ковідну" нестачу водіїв

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's Corp. прибрала молочні коктейлі з меню у всіх своїх 1250 ресторанах у Великій Британії через проблеми з постачаннями, викликані нестачею водіїв вантажівок, пише MarketWatch з посиланням на повідомлення компанії.

"Як і багато інших ритейлерів, ми маємо проблеми, викликані перебоями в ланцюгах постачань, які впливають на доступність деяких наших продуктів. Бутильовані напої та молочні коктейлі тимчасово недоступні в наших ресторанах в Англії, Шотландії та Уельсі", - наголошується в повідомленні.

Останнім часом у Великій Британії посилився дефіцит товарів, викликаний проблемами з постачаннями. Виною цьому стало поєднання двох факторів - Brexit і пандемії COVID-19, зазначає MarketWatch.

По-перше, вихід Великої Британії з ЄС наприкінці минулого року ускладнив отримання дозволів на роботу громадянам європейських країн у Великій Британії. По-друге, обмеження, викликані пандемією COVID-19, призвели до численних перенесень виходу на роботу водіїв вантажівок, які щойно здали іспит, повідомила Асоціація автомобільних вантажоперевезень Великої Британії. За її даними, кількість водіїв у Великій Британії скоротилася на 100 тис. порівняно з допандемійним періодом (тоді їхня кількість була 600 тис.).

McDonald's - не єдина компанія галузі, що стикається з описаною проблемою. Минулого тижня мережа кафе Nando's, що спеціалізується на стравах з курки, тимчасово закрила майже 50 своїх точок через дефіцит курячої продукції. Мережа ресторанів швидкого харчування KFC попередила, що проблеми в ланцюгах постачань можуть призвести до видалення деяких страв із меню.

Супермаркети Великої Британії теж повідомили про проблеми з постачаннями деяких товарів.

Уряд Великої Британії, у свою чергу, для подолання проблем із постачаннями тимчасово збільшив кількість годин, яку водії вантажівок можуть перебувати за кермом, зазначає MarketWatch.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА