07:00 27.08.2021

27 серпня: Яке сьогодні свято

3 хв читати
27 серпня: Яке сьогодні свято

Перелік міжнародних дат, присвячених спорту, поповнився у 2017 році ще одним святом. Починаючи з 2018 року, щорічно, 22 липня, відзначався Міжнародний день боксу. У 2021 року святкування вирішено було перенести на 27 серпня.

У Республіці Молдова святкують День незалежності. 30 років тому, в цей день у Молдавській РСР було скликано Великі національні збори, на яких парламент проголосував за ухвалення Декларації про незалежність - документа, який оголошує незалежність Молдови і про вихід Республіки зі складу СРСР після провалу серпневого путчу ДКНС (ГКЧП). За кілька годин після ухвалення документа незалежність Молдови визнала Румунія.

Також сьогодні святкують:
День фармацевта в Ірані; день першого поцілунку (First Kiss Day); свято хмар, що пролітають; всесвітній день гри "Камінь, ножиці, папір" (World Rock Paper Scissors Day); день мемів (#august27 Meme Day); день стрічок і дзвіночків; всесвітній день нарциса (World Daffodil Day); міжнародний день лотереї (International Lottery Day); день "Герцогині", якої не було ("The Duchess" Who Wasn`t Day).

Католицька церква вшановує пам'ять Святої Моніки, покровительки заміжніх жінок і матерів. Сплеск зацікавленості до святої, виник у 1430 році, у зв'язку з перенесенням її мощей з Остії до Рима. На честь Моніки названо кілька міст, їй присвячені церкви в Остії, Римі, Неаполі, Флоренції та інших місцях. У живописі до її образу зверталися Франческо Боттічіні, Арі Шеффер та ін.

Представники православного духовенства у двадцять сьомий день серпня вшановують пам'ять Міхея, одного з дванадцяти пророків. Цей день також відомий як Михеїв день, День мулярів і каменярів. Відомо, що сьогодні народ за силою вітру намагався визначити, якою погода буде завтра і через місяць.

Зазвичай цього дня починається перший листопад, рано вранці було холодно, цей холод міг триматися до вечора. Наші предки діставали з шафи тепле вбрання, намагаючись підготуватися до осені.

Відомо, що у цей день дули досить сильні вітри, за якими люди судили про погоду на наступні дні. На полях 27 серпня можна було сіяти озимі. За астрономічним календарем це був початок осені. З дерев починає облітати листя, а повітря з кожним днем стає все прохолоднішим.

Сьогодні - передсвяття Успіння Пресвятої Богородиці. Цього дня закінчувався двотижневий Успенський піст, а значить, настає період під назвою "м'ясоїд" і час для весіль.

Прикмети:
Тихий вітер у саду - суха осінь у лісі; журавлі полетіли в теплі краї - до середини жовтня мороз ударить, якщо ні, то зима пізніше настане; якщо дме сильний вітер, то вересень дощовим буде. Якщо день безвітряний, то у вересні практично не буде опадів; сильний вітер після довгого затишшя - до дощу; ранкова зоря яскраво-червоного кольору - до сильного вітру; якщо цей день випадає на молодик, то за тиждень погода може кардинально змінитися.

Заборони: не можна працювати з тістом і робити випічку, інакше не буде грошей; підвищувати голос і кричати; вживати спиртне у великій кількості і бешкетувати; розповідати про погані сни до заходу сонця, недоречно кепкувати над іншими людьми і їх професіями.

Іменини: Аркадій, Василь, Володимир, Матвій, Михей, Микола, Федір, Єва, Євдокія.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА