08:02 27.08.2021

Шмигаль: З 1 вересня НУШ стартує у пілотних 5-х класах 136 шкіл України

1 хв читати
Шмигаль: З 1 вересня НУШ стартує у пілотних 5-х класах 136 шкіл України

З 1 вересня у пілотних 5-х класах 136 шкіл України стартує Нова українська школа (НУШ), заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"В Україні триває реформа Нової української школи. З 1 вересня НУШ стартує у пілотних п'ятих класах 136 шкіл України", - цитує заяву прем'єр-міністра прес-служба Кабміну під час вступної промови на засіданні уряду в четвер.

"Ця модель організації освітнього процесу покликана навчити дітей критичному мисленню, а замість простого заучування інформації — набувати компетенції для застосування знань у реальному житті", - зазначив Шмигаль.

Глава уряду також зазначив, що кожен педагогічний працівник повинен мати можливість користуватися особистим комп'ютером.

"В Україні продовжує реалізовуватися програма забезпечення освітян необхідними технічними засобами для організації освітнього процесу, зокрема і в межах дистанційної форми навчання", - сказав він.

За словами прем'єр-міністра, цього року для придбання ноутбуків вчителям державою на місця виділено субвенцію в розмірі 1 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА