08:52 27.08.2021

На складі у військовій частині на півдні Казахстану зберігалося понад 500 тонн тротилу, площа пожежі сягнула майже 700 кв. м

2 хв читати
На складі у військовій частині на півдні Казахстану зберігалося понад 500 тонн тротилу, площа пожежі сягнула майже 700 кв. м

На складі у військовій частині на півдні Казахстану зберігалося понад 500 тонн тротилу, площа пожежі сягнула майже 700 кв. м, повідомив офіційний представник міністерства надзвичайних ситуацій республіки Талгат Уалі.

"Горінням охоплена будівля складу на всій площі (697 кв. м). Радіус розльоту осколків становив до двох кілометрів. За попередніми даними, на складі зберігалося понад 500 тонн тротилу", - сказав Уалі в п'ятницю журналістам.

За його словами, до місця пожежі було направлено сили та засоби пожежних підрозділів ДНС Жамбильської області за підвищеним номером виклику в складі 34 одиниць автотехніки та 114 чоловік особового складу.

"Також з міста Алмати до місця події прибули угруповання в складі 6 од. техніки та 22 чоловіки особового складу, 1 од. техніки ЦМК з міста Туркестан, зведений загін ДНС міста Шимкент у кількості 8 од. техніки, 33 чоловік особового складу та співробітники Центру медицини катастроф МНС", - сказав він.

"У разі офіційного звернення міністерства оборони МНС готове надати вертольоти для гасіння пожежі", - зазначив Уалі.

За його даними, в подальшому сили і засоби МНС будуть залучені до гасіння на решті осередків загоряння, також до повернення жителів на постійне місце дислокації, і до відновлення шляхів залізничного транспорту й автомобільних доріг.

Повідомлення про загорання складу боєприпасів військової частини №28349 (інженерно-саперна бригада) міністерства оборони в Жамбильській області надійшло у четвер увечері. Горів склад боєприпасів розміром 41 на 17. Сталося близько десяти вибухів інженерних боєприпасів. До Тараза евакуювали близько 1,2 тис. людей із прилеглих населених пунктів.

Після вибухів до лікарень доправили з пораненнями 66 осіб, станом на ранок п'ятниці в медзакладах залишаються 28 поранених, шестеро з них у важкому стані.

Під час ліквідації наслідків вибухів і пожеж на складі боєприпасів загинуло четверо військовослужбовців - військовий прокурор Південного регіону, сержант, єфрейтор і службовець воєнізованої охорони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА