09:03 27.08.2021

Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Кіннунен: Ситуація у безпековій сфері уздовж лінії зіткнення залишається стабільною, але тривожною

2 хв читати
Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Кіннунен: Ситуація у безпековій сфері уздовж лінії зіткнення залишається стабільною, але тривожною

Ситуація у безпековій сфері уздовж лінії зіткнення на Донбасі залишається стабільною, але тривожною, вважає спеціальний представник нинішнього голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Мікко Кіннунен після чергових зустрічей ТКГ та її робочих груп у форматі відеоконференцій.

"Я був радий провести перше засідання ТКГ як спеціальний представник нинішнього голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ. Висловлюю готовність докласти всіх своїх зусиль для пошуків рішень щодо мирного врегулювання конфлікту і розраховую на конструктивну співпрацю та активну участь сторін", - йдеться в заяві Кіннунена, оприлюдненій у п'ятницю вранці.

Фінський дипломат висловив вдячність попередниці послу Гайді Грау. "Щиро дякую їй за величезний внесок і численні досягнення, зокрема за угоду про посилення режиму припинення вогню, досягнуту в липні 2020 року", - сказав Кіннунен.

"Ситуація у безпековій сфері уздовж лінії зіткнення залишається стабільною, але тривожною: протягом серпня 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) повідомляла в середньому про 180 порушень режиму припинення вогню за день. Сьогоднішнє обговорення в робочій групі з безпеки стосувалося способів зменшення напруженості, проте робота над цим важливим питанням потребує продовження", - наголосив дипломат.

Він також зазначив, що поліпшення ситуації у безпековій сфері є основою для досягнення результатів в інших сферах, зокрема в гуманітарній та економічній.

"Через обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, з березня 2020 року очних зустрічей ТКГ не було. Схоже, є консенсус щодо необхідності повернутися до засідань в очній формі, однак необхідно в подальшому розглянути можливі місця їх проведення", - вважає спецпредставник нинішнього голови ОБСЄ в ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА